Voorbeschouwing Feyenoord – FC Utrecht

Vandaag een mooie test voor FC Utrecht. En de mogelijkheid voor John van den Brom om de lijn die hij bij AZ inzette, winnen van een club uit de traditionele top 3, vervolg te geven. Daarvoor zal bij de spelers het knopje ‘kuipvrees’ op OFF moeten staan.

Even ter herinnering. De laatste overwinning van FC Utrecht in De Kuip was 24 augustus 2014, dus bijna vijf jaar geleden. De Utrechtse goals werden toen gemaakt door Nacer Barazite en Rodney Antwi, beiden op aangeven van Tommy Oar. Van de toenmalige Utrechtse wedstrijdselectie is alleen Mark van der Maarel nog maar in dienst bij FC Utrecht. Rond dat duel speelde de overgang van Jens Toornstra van FC Utrecht naar Feyenoord. Hij ontbrak vanwege een rugblessure, en de transfer was spoedig na dat duel beklonken. Toornstra is nog steeds in dienst bij Feyenoord, maar ontbreekt vandaag vanwege een blessure.

Van den Brom kreeg deze week een tegenvaller te verwerken: middenvelder Sander van de Streek raakte op de training geblesseerd. Zaterdag bleek dat hij niet op tijd fit is voor het duel in de Kuip. Van de Streek heeft diepgang en scorend vermogen dat zeker gemist gaat worden. Zijn mogelijke vervangers zijn Justin Lonwijk, Rico Strieder of Urby Emanuelson. Daarbij aangetekend dat zeker Strieder veel defensiever is ingesteld dan Van de Streek. Bij een keuze voor de Duitse stofzuiger zal FC Utrecht dus minder aanvallend ingesteld starten. En dat lijkt niet de filosofie van Van den Brom.

Het experiment om Nick Venema vanaf links te laten komen, was tegen PEC Zwolle geen onverdeeld succes. Afgaande op de signalen van afgelopen week zal dit niet worden voortgezet. De positie op links zal vermoedelijk worden ingenomen door Vaclav Cerny. De Tsjech maakte tot op heden nog geen onuitwisbare indruk. Mogelijk heeft zijn akkefietje met Van den Brom en zijn reservebeurt tegen PEC Zwolle een postieve impact op Cerny.

In de punt van de aanval nog geen Adrian Dalmau. De Spanjaard heeft afgelopen week voluit getraind, maar mist nog wedstrijdritme en speelt maandag mee in een besloten oefenduel. In datzelfde duel zal Jean-Christophe Bahebeck naar verwachting ook minuten maken. De situatie rondom Simon Makienok is minder helder. De lange aanvaller traint al enige tijd volledig, maar het is onduidelijk wat de verwachtingen ten aanzien van hem zijn.

Goed nieuws was er deze week aan de ‘rechterkant’ van FC Utrecht. Gyrano Kerk tekende een opengebroken en verlengd contract. Ook zijn kompaan Sean Klaiber heeft laten doorschemeren dit voorbeeld te willen volgen. Het is te hopen dat beiden in De Kuip hun toegevoegde waarde kunnen laten zien.

Het duel begint om 16:45 uur, en de scheidsrechter is Pol van Boekel. Wij verwachten deze opstelling:

Paes
Klaiber – Janssen – Hoogma – Guwara
Maher- Emanuelson
Gustafson
Kerk – Abass – Cerny

One thought on “Voorbeschouwing Feyenoord – FC Utrecht

  1. Heb van de week tot 2 x toe de training bijgewoond en weet niet hoe fit van de Brom bahabeck en Dalmau wil hebben maar ik zag geen verschil tussen deze 2 spelers en de rest van de groep. Dus waarom niet gewoon op de bank ipv eerst weer een wedstrijdje om niets laten spelen. Een wedstrijd die nog besloten is ook, iets wat ik al helemaal niets snap. Kan iemand mij dat misschien een keer uitleggen. Wat me ook opviel was de gretigheid van Cherny, die heeft de boodschap van de trainer wel begrepen lijkt mij

Comments are closed.