post

Justin Hoogma voor een jaar gehuurd

De selectie van FC Utrecht wordt per direct van defensieve versterking voorzien. Achterhoedespeler Justin Hoogma (21) wordt in de jaargang 2019/2020 door de Domstedelingen gehuurd van 1. Bundesliga-club TSG 1899 Hoffenheim.

Jong Oranje-international Hoogma zette bij het Duitse Phoenix Kisdorf zijn eerste stappen op het voetbalveld, om vervolgens de overstap te maken naar Quick’20. In Oldenzaal werd de in Enschede geboren verdediger gescout door FC Twente, dat hem in 2016 naar Heracles Almelo zag trekken. Daar werd hij ontdekt door TSG 1899 Hoffenheim, dat hem in 2017 overnam. Afgelopen seizoen deed Hoogma op huurbasis bij FC St. Pauli ervaring op in de 2. Bundesliga. In het shirt van TSG 1899 Hoffenheim maakte hij al speelminuten in onder meer de 1. Bundesliga, de DFB Pokal, de Europa League en de Champions League.

“Justin is een linksbenige centrale verdediger met veel voetballend vermogen”, legt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht uit. “Met zijn komst naar FC Utrecht hebben we het centrum van de defensie van een sterke, dubbele bezetting voorzien. We volgen Justin al geruime tijd en zien in hem een intelligente speler met tactisch inzicht en goede fysieke voorwaarden. Hij heeft zowel in de Eredivisie als in internationale competities de voorbije jaren ervaring opgedaan.”

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

6 thoughts on “Justin Hoogma voor een jaar gehuurd

  1. Nou Janssen wordt ouder en pakt veel gele kaarten, dus dit is zeker een hele goede aanwinst! Als hij beter
    is moet hij gewoon spelen. Mooi hoor, die daadkracht van FC Utrecht. Wanneer denkt meneer Dalmau fit te zijn?

    • Janssen wordt steeds nadrukkelijker in verband gebracht met Feyenoord. Ik zou dat een prima zet vinden: hij kan dan in de herfst van zijn loopbaan nog wat meer verdienen, FC Utrecht nog wat aan transfersom ontvangen en er kan worden doorgeselecteerd.

  2. Heb ik toch gelijk gehad dat er versterking moest komen in de verdediging, En dit is weer een prima zet van oa Zuidam. Als nu ook nog Miranda van Barcelona komt hebben we ook in de laatste lijn voldoende en sterke verdedigers

  3. Wie zegt mij dat deze speler beter is dan wat er nu loopt. Hoe wordt dat bepaald. Aankomend weekend begint de competitie dus vd. Brom gaat zeker niet te veel meer sleutelen aan het elftal. Die jongen is 21 en zal nog een hoop moeten leren, waar geen tijd voor is. Daarnaast wat heb je aan een speler huren en overal een dubbele bezetting is aardig maar houdt iedereen maar eens tevreden. Vindt zelf dat de focus moet liggen bij de competitie, Europees is leuk maar kost een hoop kracht, het spelen, 3 wedstrijden in 1 week zo vroeg in het seizoen, het reizen, wisselende ( weers ) omstandigheden. En Janssen naar Feyenoord zou een blamage zijn voor die club uit Rotterdam, al gun ik de speler zelf zo n transfer op zijn leeftijd, maar hij gaat Feyenoord ook niet naar een hoger plan brengen

Comments are closed.