Transfergeruchten: verdedigers in aantocht?

Al rond de eerste training van dit seizoen gaf Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam aan dat de selectie van FC Utrecht ‘in principe’ rond was. Uiteraard is een voorbehoud noodzakelijk, want de zomertransferwindow is nog wel even open. En clubs die moeizaam starten, kunnen nog wel eens tot onverwachte acties over gaan. Zo heeft Willem van Hanegem in zijn AD-column Feyenoord geadviseerd om Willem Janssen binnen te halen.
Het is onduidelijk of hier sprake is van serieuze belangstelling. Maar in de wandelgangen zingen al geruime tijd de geruchten dat er veel belangstelling is voor Sean Klaiber, Simon Gustafson en Gyrano Kerk.

En FC Utrecht laat zichzelf ook niet onbetuigd. Zo werden na de eerste training Vaclav Cerny en Adrian Dalmau al binnen gehaald. En zou er op dit moment gewerkt worden aan het binnen halen van verdedigers:

  • – Volgens VI heeft FC Utrecht zich bij TSG 1899 Hoffenheim gemeld met als doel centrale verdediger Justin Hoogma te huren. De Nederlander (zoon van KNVB-directeur Nico Jan Hoogma) werd door de club uit de Bundesliga bij Heracles Almelo weggeplukt. Tot een doorbraak kwam het echter nog niet, en Hoogma werd vorig seizoen al verhuurd aan St. Pauli uit de 2e Bundesliga.
  • – In de wandelgangen gaat al even het gericht dat FC Utrecht en Barcelona een samenwerkingsverband aan. Bevestigd is er op dit gebied nog niets. Maar volgens Mundo Deportivo heeft FC Barcelona linksback Juan Miranda aan FC Utrecht aangeboden voor een verhuur. Miranda zou echter ook opties in Spanje hebben.

Eventuele defensieve versterkingen hoeven geen direct verband te hebben met een eventueel vertrek van spelers. Voor het centrum is Mark van der Maarel back up, maar hij wordt meer als een vleugelverdediger gezien. En centraal zijn dan alleen de zeer onervaren Christopher Mamengi en Tommy St. Jago beschikbaar. Aan de linkerkant is na het vertrek van Nicolas Gavory vooral Leon Guwara beschikbaar met daarachter rechtspoot Mark van der Maarel. Guwara heeft vorig seizoen een ongelukkig jaar gehad, en daarom lijkt en back up geen overbodige luxe.