Voorbeschouwing HSK Zrinjski Mostar – FC Utrecht

Om even in trainerstaal te beginnen: vanavond is er direct sprake van de eerste finale van dit seizoen. Door het ongelukkige en onnodige 1-1 gelijke spel in het thuisduel dient FC Utrecht minimaal twee keer te scoren om door te gaan. En bij dat scoren ging het in het thuisduel mis. John van den Brom gaf in zijn voorbeschouwing op dit duel aan dat FC Utrecht in het thuisduel 13 kansen heeft gekregen. En drie gemiste kansen (twee keer Lonwijk, één keer Venema) zullen hier en daar wel wat slapeloze nachten hebben opgeleverd. Maar feit is dat FC Utrecht zichzelf meer had moeten belonen.
Een ander issue, om direct weer eens een trainersterm te gebruiken, is het niet lopen in het mes van de counter. In De Galgenwaard gebeurde dat wel, en tegengoals in eigen huis blijven Europees nog altijd vervelend.

Desondanks heeft het er alle schijn van dat FC Utrecht vanavond met dezelfde elf start als vorige week donderdag. Dus met middenvelder Justin Lonwijk in de spits en spits Nick Venema op de bank. Lonwijk was in de voorbereiding, ook tegen profclubs, trefzeker en Van den Brom lijkt hem daarom toch het vertrouwen te geven.

Achterin bleek de snelheid van Janssen en Bergström binnen de huidige speelwijze een risico. Mogelijk zal Van den Brom zijn ploeg iets minder diep laten spelen. Een snellere centrale verdediger, in de persoon van Justin Hoogma, is pas zeer recent gehaald en nog niet mee naar Mostar. Hij traint nog even met Jong FC Utrecht mee, en sluit vrijdag bij de A-selectie aan.

Zoals al eerder aangegeven zijn de spitsen Jean-Christophe Bahebeck en Adrian Dalmau niet beschikbaar. Aan de lijst met geblesseerden is Patrick Joosten toegevoegd. Hij kwam afgelopen zaterdag in een oefenduel van de reserves / revaliderenden ongelukkig neer en heeft een schouderblessure. Daar staat tegenover dat aanvaller Issah Abbas en middenvelder Joris van Overeem weer zijn hersteld. Zij maken in Mostar wel deel uit van de wedstrijdselectie.

Afgelopen donderdag werd over HSK Zrinjski in ieder geval duidelijk dat de ploeg erg compact speelt en alles doet om het spel en de tegenstander te ontregelen. Hier zal de ploeg van Van den Brom zich op moeten instellen, Maar niet door laten leiden. Het is uiteindelijk ook aan de Finse arbiter Antti Munukka en zijn team om dit te regelen. Qua fitheid maakte FC Utrecht in het thuisduel een goede indruk, en dat wordt ook in Mostar weer belangrijk: het is daar vanavond om 19 uur, als het duel start, naar verwachting nog 30 graden.

Ruim 100 FC Utrecht-supporters maakten de trip naar Bosnië. Voor de thuisblijvers en vakantiegangers wordt het duel rechtstreeks uitgezonden op RTL7. En de verwachte opstelling is:

Jensen
Klaiber – Bergström – Janssen – Guwara
Maher
Van de Streek – Gustafson
Kerk – Lonwijk – Cerny

Edit: 0-1 is natuurlijk ook voldoende. In deze voorbeschouwing is impliciet uitgegaan van een tegengoal.

One thought on “Voorbeschouwing HSK Zrinjski Mostar – FC Utrecht

 1. Enige tijd geleden gaf ik op deze site in een comment aan mijn bedenkingen te hebben bij de tactische vermogens van Van den Brom. Kijk even naar vanavond:
  – geen Plan B toen Zrinjski ging aanvallen,
  – onbegrijpelijke wissels,
  – vorige week bleek al dat Lonwijk geen spits is, maar hij bleef hem in de punt zetten,
  – te weinig snelheid om zo diep te spelen met de backs,
  – 13 corners zonder gevaar (is te trainen).

  Natuurlijk blunderde Jensen enorm bij de 2-1. Maar als er gezond met de kansen was omgegaan, dan was dat irrelevant geweest. Ik vind dit echt een wanprestatie van de eindverantwoordelijke trainer / coach.

Comments are closed.