Voorbeschouwing FC Utrecht – sc Heerenveen

De mosterd na de maaltijd wedstrijd. Door opzichtig falen van de KNVB moet FC Utrecht morgenavond om 19.30 uur aantreden tegen sc Heerenveen. Eigenlijk zou deze wedstrijd gewoon op zondagmiddag om 14.30 uur gespeeld gaan worden, maar in Zeist vond men het nodig om het gehele programma te verplaatsen naar het supporters’vriendelijke’ moment van de woensdagavond. Duidelijk is inmiddels wel hoe Zeist denkt over supporters, terreur en aanvangstijdstippen. De bond die er zou moeten zijn voor het goed invullen van de ondersteunende rol, wil toch vooral een bepalende rol spelen, waarbij de belangen van de voetbalsupporter zeker niet al te hoog in de rangorde staan. Maar goed, we morgenavond nog even komen opdraven voor een nauwelijks interessante competitieronde. Bij slechts twee duels is er nog sprake van spanning. Die gaan dan over de laatste twee beschikbare plaatsen voor de deelname aan de play-offs voor Europees voetbal.

Voor dit toetje is FC Utrecht al geplaatst. Al is nog niet duidelijk op welke plek geëindigd gaat worden. Voor FC Utrecht is het van groot belang dat er gewonnen wordt. Niet zozeer vanuit sportief oogpunt, maar vooral vanuit financieel oogpunt. Puntenverlies van Vitesse en winst van onze FC betekent dat we boven de Arnhemmers eindigen op de ranglijst, maar ook op de tv ranglijst. Dit houdt in dat de financiële afdeling zo’n 7 ton extra mag bijschrijven op de nog altijd rode rekening van de club. Gezien de verwachting op de transfermarkt van uitgaande transfers, een welkome aanvulling om het ongetwijfeld nieuwe tekort zo klein mogelijk te houden. Eindigen op plek vijf betekent ook dat, mocht je de finale halen, er officieel geëindigd wordt met een thuiswedstrijd. Al is dat dankzij de KNVB in Utrecht nog altijd de vraag vanwege de politie-inzet. Maar dat zijn zorgen voor later. Eerste morgen de wedstrijd tegen de Friezen.

Makienok, Emanuelson en Guwara zien we dit seizoen niet meer op het veld. Strieder, Letschert en Boussaid zijn niet ongeschonden uit het weekend gekomen en zijn twijfelgevallen. Joris van Overeem, Bahebeck en Kramer keren weer terug na hun afwezigheid. Bahebeck zal genoegen moeten nemen met een plek op de bank. De trainer lijkt klaar met de wispelturige speler die wel heel vaak afwezig is. Van Overeem kan de plek van Strieder weer innemen. De kans is groot dat Letschert gespaard wordt voor de play-offs. Voor hem zal de Bergström kunnen spelen. De Zweed viel afgelopen wedstrijd al voor hem in en is gebaat bij speelminuten omdat de eerste play-off wedstrijd Willem Janssen geschorst is. Dan zal hij ongetwijfeld diens positie moeten innemen naast Letschert. Ook voor de andere twijfelgevallen zal ongetwijfeld gelden dat er voorzichtig gedaan wordt met ze omdat de belangrijkste wedstrijden nog volgen. Dit zou kunnen betekenen dat Advocaat woensdag weer kiest voor twee spitsen, mogelijk Kerk en Venema. De vier middenvelders zijn dan Van Overeem, Gustafson, Bazoer en Van de Streek.

In De Galgenwaard is morgen de heer Bax de scheidsrechter van dienst. Hij zal om 19.30 uur fluiten voor de aftrap. De kassa’s zijn morgen vanaf 17.30 uur geopend en er is vrije verkoop. Aanstaande zaterdag speelt FC Utrecht de eerste wedstrijd in de playoffs. Datum, tijd en tegenstander zijn morgenavond rond 21.15 uur pas bekend.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Jensen

Klaiber – Janssen – Bergström – Gavory

Bazoer – Van Overeem – Van de Streek – Gustafson

Kerk – Venema