Ajax – FC Utrecht 4-1 (2-1)

Het is FC Utrecht niet gelukt zand in de voetbalmotor van Ajax te strooien. De ploeg van Hoofdtrainer Dick Advocaat verloor vanmiddag (zondag) in de Johan Cruijff ArenA met 4-1 van het team van trainer/coach Erik ten Hag, die met de Amsterdammers daarmee een voorschot nam op het kampioenschap. Dat lijkt de Ajacieden alleen in theorie nog te kunnen ontgaan.

Als bezoekende ploeg scoren in de Eredivisie in de eerste minuut van de wedstrijd. Het was FC Twente dat het in 1997 flikte, en sindsdien lukte het geen enkele ploeg meer. Tot deze middag. Othmane Boussaid is het die na 38 seconden spelen raak schiet namens FC Utrecht. De Belg krult de bal in de verre hoek binnen, buiten bereik van André Onana: 0-1. Euforie in het uitvak, waarin 645 supporters van FC Utrecht hebben plaatsgenomen, en lijkbleke gezichten in de rest van de Johan Cruijff ArenA. Twee speeldagen voor het einde van het seizoen kunnen de Amsterdammers zich immers, met het oog op de titelstrijd, absoluut geen puntenverlies veroorloven.

Tadic beslist de match
FC Utrecht doet er alles aan de Ajacieden over de knie te leggen, maar kan niet voorkomen dat de hoofdstedelingen uiteindelijk toch met de punten aan de haal gaan. Tot een kwartier voor tijd blijft het spannend, maar als Dusan Tadic dan nadat de bal vanuit een hoekschop voor zijn voeten valt van dichtbij de 3-1 scoort, weten alle Utrechters in het stadion dat het een moeilijk verhaal wordt. Vijf minuten later, als Tadic een penalty benut die wordt gegeven nadat Rico Strieder een overtreding begaat op Hakim Ziyech, brengt Aja de Utrechters de genadeklap toe: 4-1.

Terugknokken
En hoewel op die zege uiteindelijk weinig valt af te dingen, zijn er toch echt momenten waarop FC Utrecht de kans krijgt Ajax met de rug tegen de muur te zetten. Ook na de 1-1 (Klaas-Jan Huntelaar, na een kwartier spelen) en de 2-1 (Donny van de Beek, op slag van rust) zijn er kansen. Zoals een knap schot van Sean Klaiber, een poging vanuit een hoekschop van Willem Janssen, een schot van Sander van de Streek dat maar net naast gaat en een schietkans voor Nick Venema.

Jensen belangrijk
Drukker dan Onana, heeft David Jensen het. De keeper van FC Utrecht laat zich met enkele knappe reflexen en fraaie saves herhaaldelijk van zijn beste kant zien in Amsterdam, waar hij onder anderen Ziyech, Noussair Mazraoui, Van de Beek en Tadic van scoren weerhoudt.

Woensdag: sc Heerenveen-thuis
FC Utrecht richt nu het vizier op woensdag. Die dag komt sc Heerenveen op bezoek in Stadion Galgenwaard en wordt duidelijk op welke plek de Utrechters deze jaargang eindigen, en welke ploeg de tegenstander wordt in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal. Tickets voor het duel met sc Heerenveen, dat woensdag om 19.30 uur begint in Stadion Galgenwaard, zijn verkrijgbaar via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop.

Ajax – FC Utrecht 4-1 (2-1)
1. Othmane Boussaid 1-0
15. Klaas-Jan Huntelaar 1-1
45+1. Donny van de Beek 2-1
75. Dusan Tadic 3-1
80. Dusan Tadic (strafschop) 4-1

Gele kaarten: Nicolás Tagliafico (Ajax), Riechedly Bazoer, Timo Letschert, Willem Janssen, Sander van de Streek (FC Utrecht).

Toeschouwers: 53.520.

Scheidsrechter: Pol van Boekel.

Opstelling Ajax:
André Onana; Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Daley Blind, Nicolás Tagliafico; Frenkie de Jong, Noussair Mazraoui (72. Lasse Schöne), Donny van de Beek; Hakim Ziyech (85. Daley Sinkgraven), Klaas-Jan Huntelaar (90. Lassina Traoré), Dusan Tadic.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Timo Letschert (58. Emil Bergström), Willem Janssen, Nicolas Gavory; Rico Strieder, Simon Gustafson, Riechedly Bazoer (66. Lukas Görtler); Gyrano Kerk, Sander van de Streek, Othmane Boussaid (46. Nick Venema)

Bron: fcutrecht.nl

2 thoughts on “Ajax – FC Utrecht 4-1 (2-1)

  1. 1e helft goed tegenstand geboden maar was wel duidelijk dat je dat geen 90 minuten kon volhouden.
    Bazoer liet nog eens zien hoe dom die is,had gewoon een 2e gele kaars verdient en als je Janssen voor de microfoon zag leek het wel of hij gewonnen had. De uitslag is dan ook terecht en ook al ben je geen supporter van Ajax niemand kan ontkennen dat het veelal genieten is gewest van deze ploeg. Hier was en is sprake van een team met alles er op en eraan. Inzet, kracht, emotie, creatieviteit en geen gezeik naar buiten toe als dat er zou zijn geweest.
    Iets waar Utrecht een voorbeeld aan zou kunnen nemen.
    Prima trouwens dat de trainer eens aangeeft bij wie hij wat mist, is niets mis mee. Er wacht met deze groep spelers de nieuwe trainer een hele moeilijke taak . Misschien wil/ kan v. Seumeren nog een keer in de buidel tasten, maar dat betwijfel ik. Europees met deze groep is zinloos.

  2. Ajax is de terechte kampioen, prachtig voetbal, de beste spelers en dus is het kampioenschap het logische eindresultaat. Bij FC Utrecht is er nog steeds veel ruimte voor verbetering. Ik hoop dat de teksten van Advocaat over de spelersgroep als een rode lap op een stier zullen haan werken, maar ik vrees dat er al teveel is misgegaan om tot goede resultaten in de play-offs te kunnen komen. Van den Brom kan aan de bak!

Comments are closed.