Voorbeschouwing Ajax – FC Utrecht

Na een veredelde lentestop gaat de competitie de laatste twee ronden in. Voor FC Utrecht staat er allereerst een uitwedstrijd tegen Ajax op het programma. Oorspronkelijk gepland als laatste duel van de competitie, maar nadat de KNVB in haar onmetelijke wijsheid had besloten om het middagprogramma van zondag 28 april naar de woensdagavond van 15 mei, is dit dus het één na laatste duel van onze FC. Een wedstrijd waar altijd naar uitgekeken wordt en waarbij eindelijk weer eens een fatsoenlijk aantal uitsupporters mee afreist. Na de mentale dreun die Ajax afgelopen woensdag op de neus kreeg, zou je denken dat er mogelijkheden liggen voor FC Utrecht om daar gebruik van te maken. Volle bak erop kletsen is het devies. Het is echter de vraag of het zover komt.

Onder Advocaat is het toch vooral voorzichtig en volle druk op de tegenstander is niet al te vaak zichtbaar. Zal ongetwijfeld ook te maken hebben met het huidige spelersmateriaal. Het lijkt dat er toch vooral voetbal wordt geselecteerd door de TD en dat mentaliteit niet meer meegewogen wordt. Mannetjesputters als Vreven en J.P. de Jong zitten niet of nauwelijks nog in de selectie. De spelers die het vooral van mentaliteit hebben, worden dan ook meestal nog buiten de eerste elf gehouden. Dus de hoop dat FC Utrecht morgen de mouwen opstroopt en vooral de fysieke strijd aangaat met de Amsterdammers, is minimaal. Erg jammer, omdat buiten de mentale dreun, er ook wel een aanslag gedaan zal zijn op de fysieke gesteldheid van de ploeg van Ten Hag.

Bij FC Utrecht ontbreken Makienok, Emanuelson, Van Overeem en Kramer wegens blessures, Guwara en Bahebeck zijn ziek. Vooral de laatste naam is opvallend. In potentie de beste spits van FC Utrecht, maar helaas geen speler waar de ploeg op kan bouwen. Te vaak geblesseerd en vooral regelmatig ziek. Erg jammer, omdat een spits van zijn kaliber uitermate belangrijk voor de ploeg kan zijn. Misschien een tip voor Zuidam om spelers toch ook op mentaliteit te scouten. Timo Letschert is een twijfelgeval. De verdediger viel in een oefenwedstrijd tegen ADO uit met een pijnlijke schouder en de vraag is of hij voldoende hersteld is om te spelen in de Arena.

Achterin zou zijn plaats ingenomen kunnen worden door de weer herstelde Bergström, hoewel de Zweed nog geen wedstrijdminuten in de benen heeft na zijn lange afwezigheid. Van der Maarel is de meer logische optie. In ieder geval wel een speler die het vooral van mentaliteit moet hebben. Verder zullen er achterin geen wijzigingen zijn. Op het middenveld is het natuurlijk een beetje puzzelen. Geen Emanuelson en Van Overeem. Alle ruimte dus voor Bazoer, Strieder, Van de Streek en Gustafson.

Voor Van de Streek geldt wel dat hij misschien, door het ontbreken van Bahebeck, in de spits wordt geposteerd. Het zou passen in de zienswijze van de coach. Toch hopen we dat er morgen gewoon twee echte spitsen opgesteld gaan worden. Hoewel Venema niet het volledige vertrouwen van Advocaat heeft, is dat toch waarschijnlijk de beste optie om naast Kerk de 4-4-2 opstelling te volmaken. Andere optie is natuurlijk de combinatie Kerk – Dessers. Maar qua spitspositie durven we geen uitspraken meer te doen. Laten we maar afwachten wat Dick morgen uit de hoge hoed tovert.

Scheidsrechter in de Johan Cruijff Arena is zondag Van Boekel. De wedstrijd begint, net als alle andere eredivisiewedstrijden, om 14.30 uur. Aanstaande woensdag speelt FC Utrecht de laatste wedstrijd in de reguliere competitie. Dan is in De Galgenwaard sc Heerenveen de tegenstander. Die wedstrijd begint om 19.30 uur. Daarna gaat FC Utrecht via de play-offs proberen een ticket voor Europa te verdienen.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Jensen

Klaiber – Van der Maarel – Janssen – Gavory

Bazoer – Strieder – Van de Streek – Gustafson

Kerk – Venema

 

One thought on “Voorbeschouwing Ajax – FC Utrecht

  1. Het is wel duidelijk dat advocaat zich al vaker heeft geërgerd aan spelers en dan met m.n. aan Bahabeck. Ruim 2 weken niet echt gespeeld en dan nu tegen Ajax is hij niet geblesseerd maar ziek iets waar de trainer aan twijfelt en met recht. Zeker tegen Ajax wil je er toch bij zijn, neem gewoon een ibrufennetje extra. Ontzettend blessure gevoelig eigenlijk een kat in de zak. Jammer dat deze speler alles mist wat Haller wel heeft.

Comments are closed.