Robbie Alflen per direct weg bij Helmond Sport

Oud-FC Utrechter Robbie Alflen is per direct weg bij eerstedivisionist Helmond Sport. Alflen eindigde met die ploeg, door de goal van Mitchell van Rooijen in extremis, op de laatste plek in de Keuken Kampioen Divisie. Voor het bestuur en de directie van Helmond Sport was dit aanleiding om Alflen vandaag, een dag na zijn verjaardag, op non-actief te stellen. Hij had nog een contract voor één seizoen.

De loopbaan van Robbie Alflen als hoofdtrainer in het betaald voetbal is een weinig gelukkige. In het seizoen 2014 / 2015 was hij hoofdtrainer bij FC Utrecht. Tegenvallende prestaties leidden er destijds toe dat hij werd vervangen door Erik ten Hag. Daarna was Alflen een periode assistent trainer bij Heracles Almelo. Per dit seizoen stond hij als eindverantwoordelijke voor de groep in Helmond.