FC Utrecht – Fortuna Sittard 2-1 (1-1)

Drie belangrijke punten is FC Utrecht rijker. De Domstedelingen versloegen vanavond (woensdag) Fortuna Sittard in Stadion Galgenwaard met 2-1. Met twee doelpunten maakte Gyrano Kerk letterlijk en figuurlijk het verschil.

Een corner van Nicolas Gavory ligt aan de basis van de treffer. Via Willem Janssen en de net ingevallen Jean-Christophe Bahebeck komt de bal voor de voeten van Gyrano Kerk, die het leer van dichtbij het laatste, beslissende zetje geeft. Het is halverwege de tweede helft als FC Utrecht voor de tweede keer de leiding neemt tegen Fortuna Sittard: 2-1.

Droomstart
Kerk is ook al de gevierde man bij het eerste doelpunt van de Domstedelingen. En ook bij die treffer is naast een dikke pluim voor de aanvaller ook een compliment voor Gavory méér dan op z’n plaats. De Franse linksback is het namelijk die een scherpe voorzet aflevert, waardoor Kerk FC Utrecht een droomstart bezorgt. Drie minuten zijn er dan pas gespeeld, en 1-0 is de stand.

Persoonlijke records aangescherpt
Enkele persoonlijke records schiet Kerk deze regenachtige avond aan diggelen. De spits maakt z’n zevende en achtste goal van het seizoen – meer dan zes maakt hij er tot nu toe in de Eredivisie in één jaargang nooit. Bovendien scoort Kerk tegen de Limburgers dus twee keer; iets waarin hij in de Eredivisie eerder nog niet in is geslaagd. De laatste keer dat hij twee keer scoort in één competitieduel? Dat is op 12 september 2016. Met Jong FC Utrecht in wat dan nog de Jupiler League heet, tegen… Inderdaad: Fortuna Sittard.

Deze keer geen Sittards feest in Utrecht
Dat team strijdt in Utrecht voor het veiligstellen van nog een seizoen voetbal op het hoogste niveau en weet dat het aan een driepunter voldoende heeft voor het bereiken van die mijlpaal én doelstelling. Maar dat feestje kunnen de geel-groenen dus, ondanks een doelpunt van Andrija Balic vlak voor rust (1-1), niet vieren in Stadion Galgenwaard; juist het decor waarin het team ongeveer een jaar geleden de promotie naar de Eredivisie bereikt. Kansen zijn er trouwens ruimschoots voldoende voor de formatie van René Eijer, maar onder anderen Mark Diemers en Ahmed El Messaouidi weten keeper David Jensen niet te verschalken.

Break
De Eredivisie ligt de komende weken stil. Op zondag 12 mei komt FC Utrecht weer in actie in competitieverband. Dan neemt het team van Hoofdtrainer Dick Advocaat het in de Johan Cruijff ArenA op tegen koploper Ajax. Op woensdag 15 mei volgt de laatste speelronde van het reguliere seizoen. Dan ontvangt FC Utrecht in Stadion Galgenwaard sc Heerenveen.

FC Utrecht – Fortuna Sittard 2-1 (1-1)
4. Gyrano Kerk 1-0
44. Andrija Balic 1-1
68. Gyrano Kerk 2-1

Gele kaarten: Kai Heerings, Michael Pinto (Fortuna Sittard).

Toeschouwers: 19.295.

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Timo Letschert, Willem Janssen, Nicolas Gavory; Joris van Overeem, Riechedly Bazoer (65. Jean-Christophe Bahebeck), Simon Gustafson, Sander van de Streek (77. Lukas Görtler); Gyrano Kerk, Nick Venema (90. Cyriel Dessers).

Opstelling Fortuna Sittard:
Alexei Koselev; Calvin Mac-Intosch, Branislav Ninaj, Kai Heerings, Michael Pinto (87. Lisandro Semedo); Jorrit Smeets (70. Amadou Ciss), Andrija Balic, Ahmed El Messaoudi, Mark Diemers (78. Lars Hutten); Lazaros Lamprou, Finn Stokkers

Bron: fcutrecht.nl

6 thoughts on “FC Utrecht – Fortuna Sittard 2-1 (1-1)

 1. Armoedig, het leek wel resultaatvoetbal om degradatie te ontkomen. Het is dat Fortuna nog slechter is in afronden, want anders was de afloop echt negatief geweest.

 2. Klopt Arnold, feit is dat met deze technische staf spelers niet beter zijn geworden, het veldspel inmiddels niet meer om aan te gluren is en dat alle kernwaarden van FC Utrecht, passie en strijd ook totaal afwezig zijn. Het kan natuurlijk zijn dat 80% van deze selectie echt niet beter kan. Venema is een prima spits, maar als er geen spelers zijn die hem van bruikbare aanvoer voorzien is het voor hem niet te doen. Ik ga ervan uit dat Zuidam daar ook werk van gaat maken.Dit seizoen zo snel mogelijk afsluiten en dan na de vakantie opnieuw beginnen. De play-offs zijn wat mij betreft een overbodig toetje.

 3. Ik kan mij best voorstellen dat men niet meer reageert hier, zoveel negatieve reacties hier, niets is goed alles is slecht. Fc Utrecht staat 5e, heeft 50 punten, Kom op wees eens wat positiever. Als het voetbal niet bevalt ga dan 40 km verder op in die badkuip zitten. Koop daar een seizoenskaart. En geef daar je commentaar.
  En als die negativeteit hier blijft log ik uit en hoor je mij hier ook niet meer net als de andere.
  Groeten van een supporter die wel positief achter zijn club blijft staan

  • Ok, fcu14, ik snap je punt, het is meer teleurstelling dan negativiteit, omdat FC Utrecht beter zou moeten kunnen dan ze nu laten zien. En in die badkuip in Amsterdam heb ik niks te zoeken. Ik genoot van de wedstrijd bij VVV uit, maar de wedstrijden daarna is het gewoon niet goed. Dat mag toch gezegd worden volgens mij.

  • Ik heb mijn seizoenkaart zonder bedenkingen verlengd. Ik vind alleen wel dat het niveau na het vertrek van Ten Hag gedaald is. Ook onder hem heb ik mindere wedstrijden gezien, maar ik zag veel beter veldspel. En ook daarvoor kom ik naar een stadion. Prima als je mij negatief vindt, maar het is mijn realiteit.

 4. Valt niet mee fcu 14 om de realiteit onder ogen te zien. Wat men hier naar voren brengt heeft niets te maken met negativiteit maar met realiteit, of je nu supporter bent of niet. Iedereen is vrij om zijn mening naar voren te brengen ook als er zaken niet kloppen of lopen zoals je als supporter zou willen. Noem eens iets van de laatste wedstrijden wat het aanzien waard was of wat er beter is geworden. Jammer voor jensen maar dat schot was houdbaar en dat mag gezegd worden. Het gebrek aan snelheid bij Janssen was gisteren schrijnend om te zien. Achterin leek het wel een gatenkaas en mag je toch zeggen dat het een vrij gelukkige overwinning was.
  Niveau is er niet beter op geworden, spelers zijn niet beter geworden, het is geen team wat er staat en een gebrek aan creativiteit en daar is niets van gelogen Heb al eerder gezegd op papier een leuk elftal, maar te vaak is het niet om aan te gluren

Comments are closed.