Voorbeschouwing FC Utrecht – Fortuna Sittard

Het optreden van afgelopen zaterdag zou een goed excuus zijn om dit keer eens geen voorbeschouwing te maken. Maar ons er net zo makkelijk afmaken als de spelers in Emmen deden, zou een verkeerd signaal zijn. Daarom ook nu weer keurig een voorbeschouwing. Toch nog even terugkijken naar de wedstrijd tegen FC Emmen. Onbegrijpelijk hoe sommige spelers lijken te denken dat ze zo’n beetje de beste voetballers in de eredivisie zijn. Die denken dat het voetballend allemaal wel meer dan genoeg is. Voorzetten en passen met buitenkantje voet geven, de arrogantie ten top. Dit alles werd vakkundig afgestraft door een matige ploeg die echter een kwaliteit had, die FC Utrecht ontbeert, vechtlust. Ook bij de uitwedstrijd tegen ADO was deze kwaal al bekend, maar helaas lukt het Advocaat niet om dat in het team te krijgen. Misschien ook een eye opener voor Jordy Zuidam om toch eens na te denken over de aan te trekken spelers en aan welke kwaliteiten ze moeten voldoen.

Advocaat greep in rust in door Emanuelson en Gavory in de kleedkamer achter te laten, maar had natuurlijk nog veel meer spelers kunnen wisselen. Dankzij een aantal reddingen van David Jensen stond er na afloop niet weer een ontluisterende 5-0 op het scorebord, maar de 2-0 was al erg genoeg. Complimenten aan de fans, die zich wel 90 minuten van hun goede kant lieten zien en het na afloop nog konden opbrengen om het elftal positief toe te juichen. Dat was in ieder geval een enorm winstpunt.

Advocaat kondigde na afloop in een interview aan dat de spelers het woensdag wel in de opstelling terug zouden zien hoe hij over de wedstrijd tegen Emmen dacht. De vraag is echter of Advocaat eens echt gaat ingrijpen of dat hij de spelers die hij al langer opzichtig laat falen, gewoon weer opstelt. De vraag stellen is hem eigenlijk ook beantwoorden. Daarom wagen we ons niet aan de vermoedelijke opstelling maar zullen we dit keer eens een gewenste opstelling geven. Wel rekening houdend met de geblesseerden zullen we vooral kijken naar spelers die het wel van werklust moeten hebben. Misschien de wat mindere voetballers maar wel de mentaliteit om tot het uiterste te gaan. Iets wat momenteel node wordt gemist.

De wedstrijd tegen Fortuna Sittard begint woensdag om 19.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter De Graaf. De kassa’s gaan om 17.45 uur open maar uiteraard is er ook tot aan de wedstrijd de mogelijkheid om online kaarten te bestellen. Door het wanstaltige optreden van de KNVB is er komend weekeinde geen voetbal door het verplaatsen van het complete competitieprogramma. De eerstvolgende wedstrijd is daarom pas op 12 mei tegen Ajax in de Arena.

Gewenste opstelling FC Utrecht:

Jensen

Klaiber – Letschert – Janssen – Van der Maarel

Strieder

Van Overeem – Gavory

Van de Streek

Görtler – Dessers

Jensen liet afgelopen wedstrijd met een paar goede reddingen zien gewoon een goede keeper voor ons te zijn. Klaiber en Van der Maarel de backs, strijdvaardig, wetend wat ze kunnen maar ook wat ze niet kunnen. Als Klaiber gewoon sober speelt en lekker opkomt, hoort hij daar gewoon thuis. Passjes met buitenkant rechts horen daar niet bij. Centraal Letschert en Janssen. Janssen weer tijdig fit. Letschert zou bij een fitte Bergström in de gewenste opstelling op de bank zitten. De verdediger maakt veel misbaar bij tegendoelpunten maar zou ook wel kritisch kunnen zijn richting eigen optreden.

Gavory is geen linksback maar een middenvelder. Daar maakte hij zijn eerste wedstrijden de meeste indruk. Gustafson, Bazoer en Emanuelson mogen eens op de bank nadenken of er meer is dan een balletje in de voeten krijgen en in oude vandagen tempo over het middenveld sloffen. Met Strieder als stofzuiger (hopelijk kan hij zijn draai weer vinden na zijn blessure) en Van Overeem op de positie waarvoor hij is aangetrokken (eigenlijk één van de weinige spelers die wel mentaliteit toont en uitblinkt op zijn nieuwe positie) en met Van de Streek op 10, zou dit een mooi middenveld kunnen zijn.

in de spits het duo Görtler en Dessers. De Duitser kan uitstekend oorlog maken in de zestien maar is geen echte afmaker. Toch stellen we hem op vanwege zijn winnaarsmentaliteit. Minder voetbal, meer power en dan natuurlijk meteen de klik met het publiek als er weer een tegenstander op de grond achterblijft. Door zijn gretigheid bij zijn invalbeurt in Emmen kiezen we voor de Belg die in zijn beginperiode bij FC Utrecht toch al heeft laten zien te kunnen scoren. Bahebeck mag ook op de bank nadenken over zijn optreden en houding in Emmen. Venema en Kerk zijn ook een optie maar Kerk valt momenteel toch vooral op vanwege zijn balverlies en zijn verkeerde voortzettingen. Venema is voor de toekomst, en wisselt bij Jong de goede en slechte wedstrijden af. Maar hij zal sowieso als eerste mogen warmlopen als we een speler willen laten invallen in de door ons gewenste opstelling. Een opstelling die ongetwijfeld tot de nodige discussie zal leiden, maar dat is het leuke aan voetbal, iedereen heeft zijn eigen mening en voorkeur. Ons voordeel is dat wij hem hier mogen verkondigen 😉

 

 

3 thoughts on “Voorbeschouwing FC Utrecht – Fortuna Sittard

  1. Ik kan me in grote lijnen wel vinden in de beschrijvingen van de individuele spelers, en waarom dit het team zou moeten zijn. Ik vind alleen Gavory wel meer een verdediger dan een middenvelder. En welk middenveld er ook staat: ik mis in de huidige selectie een speler die in de kleine ruimte een opening kan forceren. Als het middenveld vast wordt gezet, dan is de angel uit de ploeg……

  2. Ik hoop dat de heren bereid zijn hun best te doen, te knokken en geconcentreerd te spelen. En als het allemaal niet gaat zoals het hoort in ieder geval te gaan werken. Voor de die hards in het stadion hoop ik dat ze vermaakt worden, tegelijkertijd hoop ik ook dat dat niet teveel gevraagd is voor de heren op het veld.

Comments are closed.