post

Stand van zaken play offs

De KNVB heeft de aangepaste speeldata voor de play offs vandaag bekend gemaakt.

  • Op zaterdag 18 mei zijn om 18:30 en 20:45 de heenwedstrijden van de halve finales van de play offs.
  • Op dinsdag 21 mei zijn om 18:30 en 20:45 zijn de returns.
  • Op vrijdag 24 mei om 20:45 is de heenwedstrijd van de finale.
  • Op dinsdag 28 mei om 20:45 uur is de return.

Verder is het duel PEC Zwolle – FC Groningen inmiddels uitgespeeld. De Noorderlingen gingen uiteindelijk met lege handen naar huis, en kunnen nu nog op maximaal 48 punten komen. Dat zijn er twee minder dan FC Utrecht nu al heeft. Willem II, de huidige nummer 8, kan nog wel op 50 punten komen als het twee keer wint. Mocht FC Utrecht nog twee keer verliezen, dan komt Willem II in punten gelijk. Het huidige doelsaldo van FC Utrecht is +10, dat van Willem II is op dit moment -9. Plek 7, en dus deelname aan de play offs, is daarmee zo goed als zeker. En als Ajax komende zondag de bekerfinale van Willem II wint, dan doen de nummers 5 tot en met 8 van de eindrangschikking mee aan de play offs. FC Utrecht kan zich dus komende zondag, zonder zelf in actie te komen, al plaatsen.

EDIT 30 april 07:40 uur
Als Willem II op doelsaldo boven FC Utrecht zal eindigen, dan zit de bekerwinnaar altijd bij de eerste acht van de eindrangschikking. Conclusie: FC Utrecht is al volledig zeker van deelname aan de play offs.

Op basis van de huidige stand op de ranglijst ziet het programma van de play offs er als volgt uit:

:

Afbeelding: KNVB