De weg naar de play offs

FC Utrecht bewees zichzelf dit weekeinde een slechte dienst met de nederlaag in Emmen. Enerzijds liep het niet in op AZ, anderzijds wonnen concurrenten Heracles Almelo en Vitesse wel. Hierdoor zakte de ploeg van Dick Advocaat naar plek 7, de laatste positie die op dit moment recht geeft op deelname aan de play offs.

De relatieve mazzel van FC Utrecht dit weekeinde was dat zowel nummer 8 van de ranglijst Willem II (tegengoal in minuut 90+3 en daardoor gelijk gespeeld) en als nummer 9 FC Groningen (geen penalty in de extra speeltijd en daardoor geen kans op een remise) nauwelijks tot niet zijn ingelopen. Feit is inmiddels dat FC Utrecht dit seizoen nooit meer onder de 9e plek kan eindigen. Op dit moment staat sc Heerenveen op plek 10, en de Friezen kunnen maximaal op 46 punten komen. FC Utrecht heeft op dit moment al 47 punten. Voor de weg naar de play offs al FC Utrecht zich dus Willem II en FC Groningen onder zich dienen te houden. De exacte stand op de plekken 7, 8 en 9 is:

7 FC Utrecht 31-47 (54-45)
8 Willem II 31-43 (54-60)
9 FC Groningen 31-42 (34-37)

Wil FC Utrecht voorkomen dat Willem II evenveel of meer punten behaald, dan zijn zes punten uit de laatste die duels nodig. In dat geval is de ploeg van Dick Advocaat van geen enkel ander resultaat afhankelijk. Het resterende programma van de drie ploegen die strijden om plek 7 is:

FC Utrecht
Fortuna Sittard (thuis)
Ajax (uit)
sc Heerenveen (thuis)

Willem II
PSV (thuis)
FC Emmen (thuis)
ADO Den Haag (uit)

FC Groningen
PEC Zwolle (uit)
Fortuna Sittard (thuis)
FC Emmen (uit)

One thought on “De weg naar de play offs

  1. Dit FC Utrecht moet uithuilen, in de spiegel kijken en opnieuw beginnen. De laatste wedstrijden hebben laten zien dat het “klaar” is. Spelers en technische staf doen maar wat, zo lijkt het. Laat John van de Brom maar gaan bouwen aan een nieuw elftal met smoel en lef. Dick Advocaat is een grappige man als analist en in voetbalpraatprogramma’s met zijn vriendjes Derksen en van der Gijp. Als trainer is het voorbij, een duurbetaalde gok achteraf. Spelers zijn ook net zo schuldig, maar veel van hen kunnen of willen niet beter. Kerk heeft een hopeloze baltechniek, Jensen is niet stabiel genoeg, Gavory doet de gekste dingen en zo is er meer aan te merken op deze selectie. Tijd voor een grote schoonmaak en jongens als Venema wel een echte kans geven. In Europa heeft dit elftal helemaal niets te zoeken.

Comments are closed.