Voorbeschouwing FC Emmen – FC Utrecht

Hoewel de kans natuurlijk bestaat dat de KNVB ineens besluit dat alle wedstrijden van vanavond toch beter aanstaande dinsdagochtend om 3,5 minuut over half elf moeten starten, wagen we ons toch aan de voorbeschouwing. Na de debacles van de niet gehouden minuut stilte, het onnodig verplaatsen van FC Utrecht – Vitesse van 14.30 uur naar 16.45 uur, voegde gisteren de organisatie, die verantwoordelijk is voor het organiseren van een fatsoenlijk verlopende competitie, een nieuw hoofdstuk toe aan het eigen opzichtig falen. De ene laatste competitieronde wordt ineens de laatste. Competitievervalsing ten top, maar daar hebben ze in Zeist al jaren geen moeite mee.

Goed, voor FC Utrecht het eerste bezoek op eredivisieniveau aan FC Emmen. De heenronde verliep niet al te best en staat bij veel supporters nog op het netvlies. Hoogste tijd voor revanche dus. Bovendien zou een overwinning zo’n beetje zekerheid geven over deelname aan de play-offs en afhankelijk van het resultaat van Feyenoord – AZ nog stiekem zicht op plek 4, waardoor rechtstreekse plaatsing voor voorronde Europa League wordt afgedwongen. Een goed resultaat zal dan wel moeten worden gehaald zonder de aanvoerder. Willem Janssen raakte vorige week geblesseerd tijdens de bloedeloze 0-0 tegen Vitesse. Hoewel het er ernstig uit zag, viel het gelukkig mee en gaf de verdediger bij “Een berg sport” van RTV Utrecht aan te verwachten weer redelijk snel te kunnen spelen. Vanavond in ieder geval niet, mogelijk wel tegen Fortuna aanstaande woensdag.

Ook geen Strieder vanavond. De Duitser speelde geen gelukkige eerste helft tegen Vitesse. Het ontbreken van speelritme brak hem op. Daarop rijst de vraag of de club moet heroverwegen of het wel zo verstandig is om deel te nemen aan de voetbalpyramide. Immers, alle spelers van Jong FC Utrecht dienen onder de 23 te zijn, waardoor het niet meer mogelijk is om terugkerende geblesseerde spelers wedstrijdminuten te laten opdoen bij de Jong elftallen. Buiten de wissel van vorige week, wisselde Strieder deze week ook de zieke Kramer, Bazoer en Van Overeem af. De verwachting is echter wel dat ‘het cement’ op de bank zal plaatsnemen.

De drie zieken zijn dus weer wel terug. Voor Bazoer en Van Overeem zal dat waarschijnlijk wel meteen weer een basisplaats opleveren, Kramer zal ongetwijfeld op de bank beginnen. Maar net zoals de onvoorspelbaarheid van de KNVB, hebben wij de onvoorspelbare Bahebeck. Vooralsnog gewoon fit, maar je weet het nooit. Op de bank ook weer Cyriel Dessers. Voorin is de keuze dus enorm, ondanks de afwezigheid van Makienok. Met Bahebeck, Kerk, Venema, Kramer en Dessers heeft Advocaat de spitsen voor het uitkiezen.
In de achterhoede is de keuze een stuk beperkter. Naast Janssen is ook Bergström geblesseerd. Hierdoor wordt er weer een beroep gedaan op good old Mark van der Maarel. De nimmer versagende verdediger zal centraal geposteerd worden naast Timo Letschert. Backs zijn dan weer Klaiber en Gavory. Op het middenveld naar verwachting geen verrassingen, dus met Gustafson en de o zo belangrijke Sander van de Streek.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Martens en begint om 18.30 uur aan de oude Meerdijk. Aanstaande woensdag speelt FC Utrecht om 19.45 uur in de Galgenwaard tegen Fortuna Sittard. Ten minste, als de KNVB geen rare sprongen maakt!!

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Jensen

Klaiber – Letschert – Van der Maarel – Gavory

Van Overeem
Bazoer                        Gustafson
Van de Streek

Kerk – Bahebeck