post

FC Emmen – FC Utrecht 2-0 (2-0)

Voor de tweede keer dit seizoen heeft FC Utrecht de punten aan FC Emmen moeten laten. In De Oude Meerdijk ging de ploeg van Dick Advocaat vanavond (zaterdag) met 2-0 onderuit tegen de equipe van Dick Lukkien.

In een tijdsbestek van amper twee tellen krijgt Gyrano Kerk twee keer de kans het Emmense doel onder vuur te nemen. In beide instanties redt Kjell Scherpen. Het zijn kansen waarop de Utrechters lang moeten wachten in Drenthe, waar het de muur die door FC Emmen is opgetrokken, niet geslecht krijgt. Ga maar na: de mogelijkheden voor Kerk doen zich voor aan het begin van de tweede helft, waaraan de aanvaller als vervanger van Urby Emanuelson is begonnen.

De ommekeer blijft uit
Ook Leon Guwara begint als invaller aan de tweede helft. Hij neemt de positie over van Nicolas Gavory. Met Kerk en Guwara in de ploeg komen er weliswaar enkele kansen voor FC Utrecht, maar de ommekeer waar menig Utrechter vurig op hoopt, blijft uit. Een schot van Riechedly Bazoer, een kopbal van – de derde invaller van de avond – Cyriel Dessers. Heel veel verder komt de ploeg van Dick Advocaat in Drenthe niet.

FC Emmen zeer slagvaardig
De Emmenaren op hun beurt gaan behoorlijk slagvaardig om met de kansen die ze krijgen. Vanuit een hoekschop wordt het na een half uur spelen 1-0. Bij de tweede paal komt de bal uit bij Michael de Leeuw en hij kopt raak. Tien minuten later schiet Keziah Veendorp met scherp. De middenvelder krijgt op de rand van de zestien de ruimte om te schieten en doet dat voortreffelijk; de bal vliegt in de verre hoek binnen: 2-0.

Geen goal
In de tweede helft zet FC Utrecht wel aan, maar krijgt het de compact spelende Emmenaren in een sfeervol en uitverkocht De Oude Meerdijk niet aan het wankelen. Zo kan het dat de FC uit de Domstad voor de derde competitiewedstrijd op rij niet tot scoren komt. De laatste keer dat dat gebeurde, was in 2010.

Fortuna Sittard-thuis
Voor FC Utrecht staat woensdag weer een wedstrijd op de rol. Die dag komt Fortuna Sittard op bezoek in Stadion Galgenwaard, waar dan om 19.45 uur wordt afgetrapt. Na Fortuna-thuis resteren nog twee competitiepartijen dit seizoen: Ajax-uit op zondag 12 mei en sc Heerenveen-thuis op 15 mei.

FC Emmen – FC Utrecht 2-0 (2-0)
30. Michael de Leeuw 1-0
40. Keziah Veendorp 2-0

Gele kaarten: Nick Kuipers, Glenn Bijl, Keziah Veendorp, Luciano Slagveer (FC Emmen), Jean-Christophe Bahebeck, Sander van de Streek, Cyriel Dessers (FC Utrecht).

Toeschouwers: 8.269.

Scheidsrechter: Richard Martens.

Opstelling FC Emmen:
Kjell Scherpen; Glenn Bijl, Nick Kuipers, Nick Bakker, Caner Cavlan; Keziah Veendorp (90. Tim Siekman), Hilal Ben Moussa (76. Robbert de Vos), Michael de Leeuw, Luciano Slagveer, Anco Jansen (82. Reuven Niemeijer); Jafar Arias.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Timo Letschert, Mark van der Maarel, Nicolas Gavory (46. Leon Guwara); Joris van Overeem, Riechedly Bazoer, Urby Emanuelson (46. Gyrano Kerk), Simon Gustafson; Sander van de Streek, Jean-Christophe Bahebeck (67. Cyriel Dessers)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

5 thoughts on “FC Emmen – FC Utrecht 2-0 (2-0)

 1. Voor wie nog illusies heeft: deze selectie mist de kwaliteit om mee te doen voor de plekken 4 tot en met 6. Er is niemand die in de kleine ruimte iets kan, en FC Utrecht heeft geen spelers om het spel te maken. Koppel daar de nonchalante houding van deze en gene aan, en het behalen van de play offs mag al als een prestatie worden gezien.

 2. Nachtkaars, slappe knieën, labiele spelersgroep, overschatte en peperdure hoofdtrainer en de ene wanprestatie na de andere. Geef die play-off plaats aan een team dat wel wil knokken. Wat een gepruts de laatste weken. Misschien kan van Seumeren de salarissen een keer niet laten uitbetalen.

 3. Had eigenlijk gehoopt dat Advocaat ze het hele paasweekend terug zou laten komen.
  Je zult toch helemaal naar Emmen zijn gereden of laten rijden en je krijgt voor de 2 e achtereen volgende week een dergelijke wanvertoning voorgeschoteld. Een dan na afloop die gelaten houding en inmiddels bekende lul smoezen. We begonnen niet scherp deden niet wat er was afgesproken en ga zo maar door.
  En de schuld maar bij andere keggen. Mocht de play off worden gehaald zou ik hem weggeven, Utrecht heeft daar niets te zoeken, een aantal spelers zijn reeds in vakantiestemming, zou er geen gebruik meer van maken. Hopelijk is vd. Brom niet teveel geschrokken en heeft hij al aangedrongen op versterkingen.
  Nog wat over Kerk, Gavory of Gustafson nee toch maar niet, is verspilde moeite

 4. Blijft jammer dat mensen als Alex, Harrie Korvert, Mac-mcmodd en nog vele anderen hier nooit meer reageren. Maar deze ploeg verdient het eigenlijk ook niet dat wij ons nog zo druk maken.

 5. En Robinho niet te vergeten, verkeren net zoals de spelers ook al in vakantie stemming, jammer hoor
  Op papier en kijkend naar de namen heeft Utrecht geen slecht team, maar dat is nu net het probleem, het is geen team, spelers huren heb je niets aan, die lopen alleen voor zichzelf in het veld en denken niet aan een team gedachte. Heb het hier ook al eerder aangekaart, spelers zijn niet beter geworden, het schrijnende voorbeeld is helaas Kerk, de aanname, de passing, ook over 5 meter, de afwerking, het koppen, het is allemaal te leren waar zijn al die gespecialiseerde trainers dan voor, snap er niets van, een investering die alleen maar geld kost op deze manier. Het grootste gemis is creativiteit, mag toch hopen dat de nieuwe trainer daar op inspeelt

Comments are closed.