Speelronde 33 definitief naar woensdag 15 mei

De wedstrijd FC Utrecht – sc Heerenveen is, ondanks bezwaar daartegen van FC Utrecht, door de KNVB verplaatst. De partij wordt nu gespeeld op woensdag 15 mei en begint die dag in Stadion Galgenwaard om 19.30 uur. Daarmee wordt FC Utrecht – sc Heerenveen de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. 

Alle wedstrijden uit speelronde 33 van de Eredivisie zijn door de KNVB van zondag 28 april naar woensdag 15 mei verplaatst. Een noodgreep die voortkomt uit het feit dat Ajax de halve finale heeft bereikt van de Champions League.  

Nu de Eredivisie dus niet op zondag 12 mei (die dag speelt FC Utrecht in Amsterdam tegen Ajax) eindigt, maar loopt tot en met woensdag 15 mei, vangen ook de play-offs om Europees voetbal later dan gepland aan. Welke speeldata nu worden gekozen voor die eindronde, is op dit moment nog niet bekend. 

Tegemoetkoming voor Seizoenkaarthouders 
Dat het verplaatsen van de wedstrijd tegen sc Heerenveen voor veel van FC Utrecht’s meest trouwe, loyale supporters betekent dat zij niet of niet zo eenvoudig meer naar de wedstrijd kunnen komen, staat als een paal boven water. FC Utrecht heeft daarom besloten alle Seizoenkaarthouders van FC Utrecht ter tegemoetkoming gratis entree te verschaffen bij de thuiswedstrijd in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal; mits die worden bereikt uiteraard 

Gouden Seizoenkaarthouders op hun beurt krijgen de kans een gratis ticket voor de thuiswedstrijd in de halve finale van de play-offs aan te vragen zodat ze iemand kunnen meenemen naar Stadion Galgenwaard en worden daarover via e-mail verder geïnformeerd. Uiteraard geldt ook daarvoor, dat dit onder het voorbehoud is dat FC Utrecht zich kwalificeert voor de eindronde.  

Bron: fcutrecht.nl