Voorbeschouwing FC Utrecht – Vitesse

Na een uiterst teleurstellende uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, mogen de mannen van Advocaat laten zien dat dit een éénmalige off-day was. Zondag is Vitesse de tegenstander in de Galgenwaard. Gesteund door een goed gevulde Galgenwaard (Noord en Zuid uitverkocht, nog zo’n 100 kaarten City en verder alleen nog kaarten voor de Bunnikside), zal FC Utrecht er alles aan gelegen zijn om te zorgen dat de afstand tussen de twee ploegen niet kleiner wordt en liefst groter. Belangrijke punten om toch vooral aan de bovenkant van het play-off schema te eindigen waardoor er eerst uit gespeeld moet worden. Maar dat is iets verdere toekomst, eerst het heden.

Morgen geen ijsberende Slutski lang de lijn. De oefenmeester van de Arnhemmers is geschorst wegens zijn commentaar op Gözübüyük. Dat het commentaar misschien wel terecht was blijkt uit het feit dat de scheidsrechter dit weekend ook geen wedstrijd heeft toegewezen gekregen. Toch meent de bond de trainer te moeten schorsen. Wie er wel bij is, is Pasveer. De doelman was na zijn vorige optreden in de Galgenwaard op de bank beland. Pasveer ging tijdens dit treffen opzichtig in de fout en werd daarna helemaal uit zijn spel gehaald door het Utrechtse publiek die ieder balcontact van de keeper met gejouw begroette. Pasveer zal ongetwijfeld uit zijn op revanche en liet zich vorige week tegen PSV meermaals gelden.

Voor FC Utrecht nog steeds geen Makienok en Bergström. Wel goed nieuws van het blessurefront. Advocaat kan vanaf nu ook weer beschikken over Cyriel Dessers. De Belgische spits treedt na zijn blessure weer volop mee. Of hij morgen bij de selectie zit, is nog niet bekend. Vraagteken is Joris van Overeem. De middenvelder meldde zich deze week ziek. Onbekend is of hij vandaag aanwezig was op het trainingsveld. Mocht hij niet kunnen spelen, dan heeft de trainer inmiddels diverse alternatieven. Zo kan hij makkelijk kiezen voor Rico Strieder, die inmiddels weer wat speelminuten in de benen heeft. Ook Urby Emanuelson kan op deze positie uit de voeten. Voor zowel Strieder als Emanuelson geldt dat er dan verder niets wijzigt in het elftal. De andere optie zou Bazoer kunnen zijn. Dan zou Advocaat wel weer iemand op de originele positie van Bazoer moeten posteren.

Als het goed is, zijn er voorin geen problemen. Hoewel, gezien de historie we daar liever een slag om de arm houden, lijkt Bahebeck morgen gewoon te kunnen starten en zal dan samen met Kerk het duo voorin vormen. Normaal gesproken is Vitesse ook een ploeg die wil voetballen, dus de spitsen zouden met hun snelheid kansen moeten krijgen in de omschakeling. De wedstrijd staat morgen onder leiding van scheidsrechter Higler en begint om 16.45 uur. Volgende week zaterdag gaat FC Utrecht voor het eerst in eredivisie op bezoek bij FC Emmen. Die wedstrijd begint om 18.30 uur.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Jensen

Klaiber – Letschert – Janssen – Gavory

Strieder
Bazoer          –      Gustafson
Van de Streek

Kerk – Bahebeck