FC Utrecht – Vitesse 0-0 (0-0)

en puntendeling vanavond (zondag) in Stadion Galgenwaard. FC Utrecht en Vitesse bleken, bij de best bezochte onderlinge ontmoeting in Utrecht ooit tussen beide ploegen, aan elkaar gewaagd. Gescoord werd er niet: 0-0.

De bal wordt voor het doel geslingerd en door Jake Clarke-Salter via de onderkant van de deklat in het door David Jensen verdedigde doel gekopt. Een minuut of tien voor tijd lijkt FC Utrecht tegen Vitesse averij op te lopen. De 221 meegereisde supporters uit Arnhem vieren feest, de Gelderlanders denken de leiding te hebben genomen. Maar videoscheidsrechter Edgar Bijl besluit, na overleg met zijn assistent Angelo Boonman, een streep door de treffer te zetten: buitenspel.

Ook een FC Utrecht-doelpunt afgekeurd
De bordjes hangen dan weer op 0-0, maar op het gebied van afgekeurde goals staat het dan 1-1. Aan het begin van de partij, na een dik kwartier spelen, zijn het namelijk de FC Utrecht-supporters die juichen. Sander van de Streek schiet de bal tegen de touwen en La Cucamarcha dreunt uit de boxen. Maar 1-0? Nee. Dat blijkt het niet te zijn. De videoreferee constateert buitenspel en dus gaat de treffer niet door.

Toeschouwersrecord
Dat alles speelt zich af in een zonovergoten Stadion Galgenwaard. Een stadion, bovendien, dat door 22.064 toeschouwers wordt bezocht. Een record, want nooit eerder trok een ontmoeting in de Eredivisie tussen FC Utrecht en Vitesse zoveel toeschouwers. Het record van 2006/2007, dat stond op 21.029, werd verpulverd. Veel kansen zien de ruim 22 duizend aanwezigen aan het Herculesplein niet. FC Utrecht en Vitesse, teams die elkaar op de ranglijst niet veel ontlopen, blijken ook op het veld behoorlijk aan elkaar gewaagd.

Zweefduiken van Jensen
Eén van de spelers van FC Utrecht die zonder meer de samenvattingen zal halen, is David Jensen. De Deense sluitpost zorgt er met enkele zweefduiken voor dat Vitesse’s middenvelder Martin Ødegaard niet tot scoren komt.

Zaterdag: FC Emmen-uit
Een trip naar De Oude Meerdijk is wat er wacht voor de formatie van Advocaat. De Utrechters gaan aanstaande zaterdag op bezoek bij FC Emmen. Het treffen met de equipe van Dick Lukkien begint om 18.30 uur in Drenthe. Kaarten voor het uitvak zijn via internet en in de FC Utrecht Fanshop nog verkrijgbaar.

Twee thuismatchen op komst
Na de match in Emmen staan er in één week tijd twee thuiswedstrijden op de rol voor FC Utrecht. De FC uit de Domstad speelt op woensdag 24 april in Stadion Galgenwaard tegen Fortuna Sittard en neemt het op zaterdag 28 april aan het Herculesplein op tegen sc Heerenveen. Voor beide duels is de kaartverkoop inmiddels in volle gang. Tickets zijn verkrijgbaar via internet en in de FC Utrecht Fanshop.

FC Utrecht – Vitesse 0-0 (0-0)

Gele kaarten: Sean Klaiber, Willem Janssen, Simon Gustafson (FC Utrecht), Thulani Serero, Jake Clarke-Salter (Vitesse).

Toeschouwers: 22.064.

Scheidsrechter: Dennis Higler.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Mark van der Maarel, Timo Letschert, Willem Janssen (76. Lukas Görtler), Nicolas Gavory; Rico Strieder (46. Urby Emanuelson), Sean Klaiber, Simon Gustafson, Sander van de Streek; Gyrano Kerk (70. Othmane Boussaid), Jean-Christophe Bahebeck.

Opstelling Vitesse:
Remko Pasveer; Vyacheslav Karavaev, Jake Clarke-Salter, Danilho Doekhi, Max Clark; Thulani Serero, Martin Ødegaard, Matúš Bero, Alexander Büttner (88. Navarone Foor); Bryan Linssen (85. Tim Matavz), Thomas Buitink (72. Mohammed Dauda)

Bron: fcutrecht.nl

5 thoughts on “FC Utrecht – Vitesse 0-0 (0-0)

  1. Een parodie op betaald voetbal, van beide ploegen. Een bal bij iemand met hetzelfde shirt krijgen was al een prestatie op zich. En dat zijn dan ploegen met Europese ambities. Toeschouwers zouden hun geld terug moeten krijgen.

  2. Vol ongeloof de wedstrijd gezien, zit het stadion voller dan ooit levert het elftal deze wan prestatie. Nauwelijks tot geen schoten op de goal en een allerbelabberdst niveau.
    Zie bij een aantal spelers onwaarschijnlijke tekort komingen die ze het hele seizoen al laten zien. Vraag me af waar al de trainingen goed voor zijn als je ziet dat bal aannames nog steeds mislukken, Kerk is wel het meest schrijnende voorbeeld van een speler die daarin geen enkele verbetering laat zien,een medespeler vinden onmogelijk blijkt te zijn en er een aan alle kanten creativiteit ontbreekt. In 1 ding zijn ze wel geslaagd en dat is zeker ervoor zorgen dat het stadion nooit meer zo vol zal zitten.
    Wordt hoog tijd dat er van een aantal spelers afscheid wordt genomen, maar ja wat dan. Uit jong Utrecht zal weinig tot niets komen, al 2 seizoenen is dit elftal een karikatuur van voetbal, een aanfluiting en mislukking, ga aub lager spelen of stop ermee. Het enige wat deze spelers hebben opgestoken is een minder waardigheidscomplex.
    Nee de club moet de boer op, maar dat zal vd. Brom al wel kenbaar hebben gemaakt en als eis hebben gesteld aan Zuidam en v. Seumeren

  3. Amen karsj, wanneer worden trainers, spelers en clubs eens gewezen op het feit dat het belangrijk, zo niet van levensbelang (voor het betaald voetbal in Nederland) is dat toeschouwers worden vermaakt? Mensen betalen geld voor een kaartje (niet zo weinig ook) en dan krijgen ze dit voorgeschoteld. Bizar om te zien, kies dan voor de lange bal en klap erop. Nu waren de 22 B-acteurs op het veld alleen maar aan het zeuren en zeiken tegen elkaar, de scheidsrechter en blonken ze vooral uit in onkunde en vervelende overtredinkjes. Misschien moeten de toeschouwers eens massaal het stadion gaan verlaten in de rust van zo’n baggerwedstrijd.

  4. Spelers moeten eens beseffen dat ze een geweldig beroep hebben, lekker in de buitenlucht, 2 uurtjes trainen, zelfs 1 dag doordeweeks vrij en dat alles voor een heel goed salaris. Alleen daar iets tegenover stellen wat de moeite waard is lukt sporadisch, loop de wedstrijden maar eens langs en dan zul je tot de ontdekking komen dat het merendeel niet om aan te gluren is geweest. Maar enige zelfkritiek is de heren vaak vreemd

Comments are closed.