Voorbeschouwing ADO Den Haag – FC Utrecht

Na de 2-6 overwinning bij VVV Venlo zal Dick Advocaat geen reden zien om zijn elftal voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag te wijzigen. Ook vanavond wordt er weer op kunstgras gespeeld en voor zover bekend zijn alle elf basisspelers ongeschonden uit de midweekse strijd gekomen. De vaste afwezigen zijn er ook nu nog niet bij. Wel is Cyriel Dessers weer aan het meetrainen, maar de wedstrijd in Den Haag komt te vroeg. Eerlijkheid gebiedt ook te zeggen dat het maar de vraag is of hij gaat spelen. Toen de spits nog fit was, behoorde hij ook niet tot de vaste keuze van Advocaat. Voor de Belg is het waarschijnlijk uitkijken naar volgend seizoen waar hij op de nieuwe trainer een indruk moet maken. Kijken of hij onder Van der Brom wel weer kan laten zien waartoe hij in staat, zoals in het begin van zijn eerste seizoen.

Ook nog geen Bergström dus. De Zweed, die tijdens de laatste wedstrijden dat hij wel kon spelen, een goede indruk maakte, zal ook reikhalzend uitkijken naar komend seizoen. Het duo Letschert – Janssen staat momenteel als een huis, maar afgelopen vrijdag gaf Letschert toch duidelijk aan graag zijn carrière te vervolgen bij zijn club in Italië. Voor Bergström en, de nu verhuurde, Dumic de positie om zich volgend seizoen op te richten.

Maar eerst gaan we kijken of FC Utrecht de goede reeks een vervolg kan geven. Een overwinning betekent een verbetering van het huidige record van 4 gewonnen uitwedstrijden op een rij. Ook is de ploeg al 8 wedstrijden op rij ongeslagen. Maar even winnen in Den Haag is niet zo maar het geval. ADO heeft de punten zelf nog hard nodig. De laatste 7 wedstrijden werden niet gewonnen, waardoor de ploeg toch op een lastige positie op de ranglijst is beland. Direct degradatiegevaar is er nog niet, maar een paar puntjes zouden welkom zijn om wat afstand te nemen van de nacompetitie plaatsen. Oud FC Utrecht speler Alfons Groenendijk staat aan het roer en rechtsback Troupée is dit seizoen verhuurd aan de ploeg uit de residentie. De back is echter geblesseerd en zal derhalve niet kunnen spelen.

De aftrap is vanavond om 18.30 uur en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Lindhout. Volgende week zondag speelt FC Utrecht weer in de Galgenwaard. Om 16.45 uur is dan concurrent Vitesse de tegenstander.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Jenssen

Klaiber – Letschert – Janssen – Gavory

Van Overeem
Bazoer – Gustafson
Van de Streek

Kerk – Bahebeck