post

VVV Venlo – FC Utrecht 2-6 (2-1)

Met dank aan een dijk van een tweede helft won FC Utrecht vanavond (woensdag) in Covebo Stadion – De Koel – van VVV-Venlo. Was het halverwege nog 2-1 in het voordeel van de Venlonaren, aan het einde van de rit stonden er klinkende cijfers op het Limburgse scorebord: 2-6 voor FC Utrecht!

Als rijpe appelen vallen ze. Doelpunten. Van FC Utrecht. Op het kunstgrasveld van De Koel in Venlo. Riechedly Bazoer is het die kort na de break het startsein geeft van een grootse Utrechtse wederopstanding. Met een prachtig schot tekent hij voor de 2-1. Daarmee zijn in feite de twee Venlose doelpunten van de eerste helft (gescoord door Johnatan Opoku en de door de Venlonaren van FC Utrecht gehuurde Patrick Joosten) ongedaan gemaakt; ook al omdat namens de Utrechters in het eerste deel van de match Bazoer ook al eens het net vindt: 2-2.

Zalig!
En dan? Dan blijkt FC Utrecht los. Op hol geslagen, welhaast. Acht minuten na de 2-2 is het al 2-3. Een door Simon Gustafson scherp voorgegeven bal wordt door captain Danny Post van de Limburgers achter keeper Lars Unnerstall gekopt. Twee minuten later mag de Duitse doelman alweer de bal uit het net vissen. Dan is het Sean Klaiber die een duit in het doelpuntenzakje doet. De rechtsback uit Nieuwegein kapt zijn tegenstander uit en verschalkt Unnerstall met een bekeken balletje in de korte hoek. Een zalig doelpunt: 2-4!

Half dozijn
Vanaf dat moment is het verzet van de ploeg van Maurice Steijn al grotendeels gebroken, en dat is zes minuten later – de tweede helft is dan net over de helft – al helemaal het geval. Sander van de Streek pikt dan met een snoeihard schot, binnenkant paal, een goal mee: 2-5. Ongekende weelde, dat is het. Maar het feest wordt nog leuker en groter. Want vlak voor tijd maakt Michiel Kramer het halve dozijn doelpunten vol: 2-6 voor FC Utrecht in Venlo tegen VVV. 2-6!

Record: 4 uitpartijen op rij gewonnen
De driepunter in Venlo is voor FC Utrecht de vierde op rij in een uitwedstrijd in de Eredivisie. En dat is een evenaring van het clubrecord, dat in de boeken werd gezet in september-november 1971.

Mijlpaal en unicum
De zesklapper op VVV-Venlo betekent ook dat FC Utrecht een mijlpaal bereikt. Het is namelijk de 200ste uitzege in de historie van de Domstedelingen. Het is trouwens ook voor het eerst dat FC Utrecht in een Eredivisie-uitmatch zes doelpunten maakt.

Uitzonderlijk trefzeker
FC Utrecht heeft zich in 2019 op vreemde bodem uitzonderlijk trefzeker getoond. De ploeg van Hoofdtrainer Dick Advocaat scoorde tot nu toe negentien goals in Eredivisie-uitpartijen. De nummers twee van dat klassement zijn (direct na afloop van VVV-Venlo – FC Utrecht) Willem II en sc Heerenveen, die beide tot dertien treffers op vreemde bodem kwamen dit kalenderjaar.

Zaterdag weer aan de bak
Snel moet de batterij weer worden opgeladen. Want zaterdag staat voor FC Utrecht al de volgende partij op de rol. Die dag neemt het team van Advocaat het in het Cars Jeans Stadion op tegen ADO Den Haag. De aftrap van die partij is om 18.30 uur. Tickets zijn nog tot en met morgen (donderdag) verkrijgbaar via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop.

VVV-Venlo – FC Utrecht 2-6 (2-1)
18. Johnatan Opoku 1-0
22. Riechedly Bazoer 1-1
41. Patrick Joosten 2-1
53. Riechedly Bazoer 2-2
61. Danny Post (eigen doelpunt) 2-3
63. Sean Klaiber 2-4
69. Sander van de Streek 2-5
88. Michiel Kramer 2-6

Gele kaarten: geen.

Toeschouwers: 6.723.

Scheidsrechter: Rob Dieperink.

Opstelling VVV-Venlo:
Lars Unnerstall; Tristan Dekker, Nils Röseler, Chris Kum, Roel Janssen (67. Evert Linthorst); Danny Post, Ralf Seuntjens, Peter van Ooijen; Johnatan Opoku (79. Tino Susic), Peniel Mlapa, Patrick Joosten.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Timo Letschert, Willem Janssen, Nicolas Gavory; Joris van Overeem (75. Rico Strieder), Riechedly Bazoer, Simon Gustafson (81. Urby Emanuelson), Sander van de Streek; Gyrano Kerk, Jean-Christophe Bahebeck (75. Michiel Kramer)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

10 thoughts on “VVV Venlo – FC Utrecht 2-6 (2-1)

 1. Eindelijk stond Bazoer op! Verbeterpunt is wel het gemak waarmee de goals werden weggegeven. Dit had lelijk kunnen opbreken.
  Net na de 2-1 zag ik Steijn aangeven dat zijn linies nog dichter op elkaar moesten gaan spelen. Gelukkig mislukte dat, want bij FC Utrecht is er geen enkele speler die dan echt goed een gevaarlijke opening kan vinden.
  En Kramer zal waarschijnlijk maximaal een voetnootje in de geschiedenis van FC Utrecht worden. Hij was de eerste speler die een zesde goal in een eredivisieduel buitenshuis scoorde. Voor wat het waard is.

 2. Het verschil tussen de eerste en tweede helft was natuurlijk veel te groot. Maar in de tweede helft heeft Utrecht laten zien dat het wel degelijk heel goed kan voetballen. Bazoer was fantastisch en ik genoot van de passing en de werklust van van Overeem. De laatste vind ik het hele seizoen al goed. Voor de play-offs is het ook goed dat Strieder weer fit is. Nu op naar plek 4.

  • Van Overeem is wat mij betreft de positieve verrassing. En kan met de hete adem van Strieder in zijn nek alleen maar scherp blijven. Heerlijke pass ook waaruit Klaiber scoorde!

 3. Weinig tot niets op aan te merken, alleen bij Letschert even aangeven dat hij de bal uit de 16 meter moet koppen ipv weer voor zijn eigen goal brengen. Bij de ingooi waar het doelpunt uitkwam stonden er een paar te slapen. En plots verstommen alle op en aanmerking over Advocaat.

  • Nou daar heb je een punt, maar deze wedstrijd heeft FC Utrecht gewoon perfect naar zich toegetrokken en 4-4-2 past deze selectie beter dan 4-3-3 of een variant daarop. Goed dat Advocaat dat nu ook inziet en het komt het spel ten goede.

 4. Wat blijft dat jong Utrecht toch een lachertje. Heb al vaker aangegeven dat zowel vorig seizoen en ook dit seizoen volstrekt nutteloos is geweest voor deze lichting. Heeft geen enkele speler opgeleverd, behoudens misschien venema, voor het eerste team. Motivatie is na ruim 20 nederlagen en bijna 80 goals tegen natuurlijk ver te zoeken. Iets wat het technisch hart zich mag aantrekken. Hopelijk blijft dit jong Utrecht volgend jaar bespaard. Of stoppen ermee of een klasse lager.

Comments are closed.