post

ADO Den Haag – FC Utrecht 5-0 (3-0)

Een off-day. Zo kan je de wedstrijd van vandaag (zaterdag) tegen ADO Den Haag noemen. De Domstedelingen keken bij rust tegen een 3-0 achterstand aan en konden daar in de tweede helft niks meer aan veranderen. Met een 5-0 nederlaag keert FC Utrecht met lege handen naar huis.

Het Cars Jeans Stadion staat nog te juichen als FC Utrecht weer mag aftrappen. ADO Den Haag is zojuist op 2-0 gekomen door een doelpunt van Aaron Meijers. Al snel na de aftrap verliest FC Utrecht de bal. ADO Den Haag stoomt vervolgens met drie man op richting het doel van David Jensen. Een pass van links naar rechts eindigt precies bij Danny Bakker. De middenvelder staat klaar om de 3-0 binnen te tikken.

Slordigheden
Het is niet de avond van FC Utrecht. Voorzetten worden geblokt, schoten eindigen aan de verkeerde kant van het doel of tegen de rug van een tegenstander en ook passes komen niet meer aan. Wat FC Utrecht ook probeert, scoren lukt maar niet. In tegenstelling tot ADO Den Haag, die vanavond bijna elke kans weet te verzilveren.

Kansen
Helemaal kansloos is FC Utrecht vandaag niet. In de eerste helft komen de Domstedelingen een aantal keer dichtbij een treffer. Het eerste gevaar van FC Utrecht komt van Sander van de Streek. De middenvelder van FC Utrecht kan na een kwartier uithalen richting het doel van Robert Zwinkels. Het schot eindigt recht in zijn handen. Even later is het Gyrano Kerk die opstoomt aan de rechterflank. Zijn poging eindigt centimeters aan de verkeerde kant van de paal.

Immers
De middenvelder van ADO Den Haag zorgt ervoor dat de eindstand op het scorebord komt te staan. In de slotfase van de wedstrijd kopt hij de 5-0 binnen. Het is zijn tweede treffer van de avond. Immers opent vandaag de score nadat de bal uit de kluts voor zijn voeten komt te liggen.

Vitesse
FC Utrecht komt volgende week zondag weer in actie. Op die dag spelen de Domstedelingen in Stadion Galgenwaard om 16.45 uur tegen Vitesse. Tickets voor die wedstrijd zijn verkrijgbaar via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop.

ADO Den Haag – FC Utrecht 5-0 (3-0)

11. Lex Immers 1-0
36. Aaron Meijers 2-0
37. Danny Bakker 3-0
83.Tomas Necid 4-0
90. Lex Immers 5-0

Gele kaarten: Gyrano Kerk (FC Utrecht)

Rode kaarten: 

Toeschouwers: 13.222

Scheidsrechter: Allard Lindhout

Opstelling ADO Den Haag:
Robert Zwinkels; Dion Malone, Tom Beugelsdijk, Shaquille Pinas, Aaron Meijers; Nasser El Khayati, Danny Bakker (77. Tomas Necid), John Goossens; Sheraldo Becker (71. Thijmen Goppel), Lex Immers, Erik Falkenburg (63. Melvyn Lorenzen)

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Timo Letschert (45. Mark van der Maarel), Willem Janssen, Nicolas Gavory (66. Leon Guwara); Riechedly Bazoer, Joris van Overeem, Simon Gustafson; Gyrano Kerk, Sander van de Streek, Othmane Boussaid (45. Michiel Kramer)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

7 thoughts on “ADO Den Haag – FC Utrecht 5-0 (3-0)

  1. Volstrekt on acceptabel deze wanvertoning. Het voetbal kan minder zijn maar werken zou een vanzelf sprekendheid moeten zijn, maar ook dat was niet het geval. Wanneer staan in deze situatie de routiniers op om de wedstrijd te keren en iedereen op zijn verantwoordelijkheden te wijzen. Dit was nog niet eens hoofdklasse niveau. Dit heeft ook niets met de trainer te maken. Het zijn de spelers die hebben gefaald, 2 goals binnen de minuut, die de hand in eigen boezem zullen moeten steken. Daarnaast was bahabeck weer eens niet fit, wie heeft die jongen in Godsnaam gekeurd, onbegrijpelijk

  2. Boussaid in de basis, waarom in Godsnaam? Stel dan Strieder op. Het sloeg nergens op vanavond, de spelers hebben zichzelf en de club een slechte dienst bewezen. Terecht dat hun vrije zondag ingetrokken is. Ze staan nu weer met beide benen op de grond. Echt iedereen haalde een dikke onvoldoende.

  3. Tot net voor de 2-0 was er eigenlijk maar één ding aan de hand: de 1-0 viel veel te makkelijk. Ik had alleen geen seconden het idee dat FC Utrecht niet zou gaan scoren.Het gemak waarmee de 2-0 en de 3-0 vielen waren echter bezopen. En toen zakte alles als een kaartenhuis in elkaar….
    Eigenlijk verdoezelden de 3-2 tegen Feyenoord en de 2-6 tegen VVV twee dingen: verdedigend is het erg broos bij FC Utrecht. En er is niemand die in de kleine ruimte een opening kan vinden die tot gevaar leidt. ADO had het huiswerk goed voor elkaar, en strafte dit genadeloos af. Zeker in een deel van de tweede helft was te zien dat er vooral mooiweervoetballers bij FC Utrecht spelen. Tenenkrommend om te zien hoe er met tegenslagen wordt omgegaan….

  4. Inderdaad Arnold mooi weer voetballers, tenenkrommend om Gustafson te zien en dat is niet voor de 1 e keer. Waarom die Zweed gekocht, geen poes pas gewoon een goede en degelijke verdediger, terwijl je er zelfs nu geen gebruik van maakt en vd. Maarel inbrengt.nu hadden jongens als Janssen, Bazoer en Overeem op moeten staan, maar nee hoor. als het lekker loopt gaat het iedereen goed af, maar in zo n wedstrijd als tegen den haag er staan geeft niemand thuis en denkt Letschert even mensen de les te moeten lezen. Onacceptabel

    • Karsj, wat ik ook niet wist, maar wat wel een feit is: onze vriend Gustafsson heeft de meeste assists en doelpunten op zijn naam staan. Dat zegt niet alles, hoewel het wel veel zegt over de rest van de selectie. Ik vind het onbegrijpelijk dat zo’n Boussaid onderdeel van de selectie is en nog in de basis stond ook. Zeker nu Strieder weer kan spelen.

  5. Ja, soms zijn de beslissingen van een trainer ondoorgrondelijk, ook gisteren, maar bahabeck zadelt diezelfde trainer wel steeds met een probleem op, voor iedere wedstrijd afwachten of hij ja knikt of nee schudt

Comments are closed.