Voorbeschouwing VVV Venlo – FC Utrecht

Een midweeks programma met een lastige uitwedstrijd op het kunstgras van VVV Venlo. En het puntverlies van directe concurrenten Vitesse en Heracles Almelo biedt direct de mogelijkheid om een mooie slag te slaan in de strijd voor het behalen van de play offs. Het kan een mooi vervolg worden op de late overwinning op Feyenoord. Dick Advocaat was na afloop van dat duel wel realistisch: hij vond het voetballend één van de mindere wedstrijden van FC Utrecht onder zijn leiding.

Zondag ontbrak Simon Gustafson nog vanwege ziekte. De Zweeed is inmiddels weer hersteld, en maakt zeker onderdeel uit van de wedstrijdselectie in Venlo. Mogelijk start hij ook. Zijn vervanger van afgelopen zondag, Urby Emanuelson, maakte weliswaar een goal. Maar viel ook uit met een voetblessure. Emanuelson is wel beschikbaar. De vraag is echter op welke gronden Dick Advocaat kiest. Simon Gustafson is immers clubtopscoorder met acht goals.
Dick Advocaat reist met een vrijwel fitte selectie af naar Venlo. Emiel Bergström is herstellende van een enkelblessure, en Simon Makienok en Cyriel Dessers zijn afwezig vanwege een knieblessure. Dessers heeft inmiddels de training weer hervat, en verwacht zelf nog voor speelronde 34 weer inzetbaar te zijn.

Bij VVV Venlo komt FC Utrecht twee oude bekenden tegen: Chris Kum en Patrick Joosten. Joosten is tot en met het einde van dit seizoen verhuurd aan de Venloënaren, en is vaste basisspeler. Daarnaast bestaat de kans dat verdediger Chris Kum onderdeel uitmaakt van het basiselftal van trainer Maurice Steijn. Kum belandde na zijn vertrek bij FC Utrecht eerst bij Roda JC, en vervolgens bij VVV Venlo.

Aangezien VVV nog niet voldoende punten heeft om zeker veilig te zijn, staat er vanavond voor beide ploegen veel op het spel. Dit alles zal gebeuren onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink. Als hij om 18:30 uur voor de aftrap blaast, dan staat FC Utrecht vermoedelijk met de volgende elf spelers op het veld:

Jensen
Klaiber – Letschert – Janssen – Gavory
Van Overeem
Bazoer – Gustafson
Van de Streek
Kerk – Bahebeck