post

NAC Breda – FC Utrecht 0-4 (0-2)

Een even ruime als verdiende zege boekte FC Utrecht vanavond (zaterdag) in het Rat Verlegh Stadion. Daar had de ploeg van Hoofdtrainer Dick Advocaat weinig moeite met hekkensluiter NAC Breda: 0-4.

De bal tegen de touwen, een grijns op het gezicht. Jean-Christophe Bahebeck beslist een klein kwartier na de rust de wedstrijd NAC Breda – FC Utrecht, door van dichtbij de 0-4 te maken. Twee wijsvingers de lucht in, teamgenoten om hem heen, euforie in het gastenvak. Daar weten 415 FC Utrecht-supporters wat 18.198 Bredanaars ook in de smiezen hebben: deze strijd is gestreden. De punten gaan mee naar Utrecht.

Afstand nemen
En verdiend. Want FC Utrecht is een pak beter dan hekkensluiter NAC Breda, dat geen moment lekker in de wedstrijd zit. Halverwege de eerste helft spreekt het balbezitpercentage boekdelen over de aard van de match: 20 voor NAC Breda, 80 voor FC Utrecht. Wat in dat eerste kwart niet lukt, daarin slagen de Utrechters in het tweede deel van de eerste helft wel twee maal: scoren. Afstand nemen van de Brabanders, die weinig overtuigend voor de dag komen.

Twee keer raak in de eerste helft
Bahebeck is het die de score opent in Breda. Dat doet hij op aangeven van zijn landgenoot Nicolas Gavory, vanuit een hoekschop. De spits stuurt de bal knap de verre hoek in, buiten bereik van Benjamin van Leer (0-1). Van Leer moet tien minuten later, op slag van rust, weer vissen. Simon Gustafson is het die een penalty koelbloedig benut: 0-2. Voor Gustafson is het de vierde uitpartij op rij waarin hij tot scoren komt namens FC Utrecht. Daarin slaagden in het verleden namens de FC uit de Domstad alleen Leo van Veen (1978), Michael Mols (1996) en Alexander Gerndt (2012).

Penaltyrecord
Gustafson schiet zichzelf met die strafschop trouwens op nog een manier de recordboeken in. Het is voor de Zweed namelijk al de zesde penalty die hij dit seizoen in de Eredivisie namens FC Utrecht benut. Een evenaring van het record dat Dirk Kuyt (2002/2003), Ricky van Wolfswinkel (2010/2011) en Sébastien Haller (2015/2016) met de huidig clubtopscorer van de Utrechters delen.

Punt wordt uitroepteken
Die benutte pingel, die doet al zeer in Breda. Het doelpunt dat Willem Janssen tien minuten na de rust maakt, komt minstens zo hard binnen bij de geel-zwarten. De captain van de Utrechters wint in een luchtduel van NAC Breda-aanvoerder Menno Koch en kopt na een corner van Gavory raak: 0-3. Wedstrijd gespeeld, zou je zeggen. De 0-4 van Bahebeck zorgt er vier minuten later voor – er is op dat moment amper een uur gespeeld in het Rat Verlegh Stadion – dat de punt achter die zin een uitroepteken wordt. Wedstrijd gespeeld!

Vier goals verschil
Het is voor het eerst in de clubgeschiedenis dat FC Utrecht voor de tweede keer op rij een uitwedstrijd in de Eredivisie wint met vier doelpunten verschil. De vierklapper in Breda tegen NAC volgt op een overtuigende overwinning in Overijssel tegen Heracles Almelo, dat op het eigen kunstgrasveld met 1-5 werd geklopt door FC Utrecht.

Interlandbreak, daarna Feyenoord-thuis
De Eredivisie ligt komend weekend stil vanwege interlands. FC Utrecht komt op zondag 31 maart weer in actie. Die dag speelt de ploeg van Advocaat thuis tegen Feyenoord. Die match begint om 14.30 uur in Stadion Galgenwaard, en uiteraard is de kaartverkoop voor die kraker al in volle gang.

NAC Breda – FC Utrecht 0-4 (0-2)
34. Jean-Christophe Bahebeck 0-1
44. Simon Gustafson (strafschop) 0-2
54. Willem Janssen 0-3
58. Jean-Christophe Bahebeck 0-4

Gele kaarten: Erik Palmer-Brown, Menno Koch (NAC Breda), Jean-Christophe Bahebeck (FC Utrecht).

Toeschouwers: 18.613.

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.

Opstelling NAC Breda:
Benjamin van Leer; Pele van Anholt, Menno Koch, Dorian Dervite (46. Mounir El Allouchi), Erik Palmer-Brown, Alex Gersbach; Ramon Lundqvist, Gianluca Nijholt, Mikhail Rosheuvel (80. Gervane Kastaneer), Paolo Fernandes (75. Anouar Kali); Mitchell te Vrede.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Willem Janssen, Timo Letschert, Nicolas Gavory; Joris van Overeem, Riechedly Bazoer, Simon Gustafson (79. Rico Strieder), Sander van de Streek; Gyrano Kerk (79. Othmane Boussaid), Jean-Christophe Bahebeck (71. Lukas Görtler)

Bron: fcutrecht.nl

4 thoughts on “NAC Breda – FC Utrecht 0-4 (0-2)

1. De winstpunten:
    – drie punten
    – de nul gehouden
    – een scorende aanvaller
    – de comeback van Rico Strieder

2. Onverwacht simpele overwinning, zou advocaat wel aan bahabeck,met zijn achtergrond van blessure gevoeligheid, kunnen vragen om na een doelpunt dit op een normale manier te vieren ipv met een salto.