Voorbeschouwing NAC Breda – FC Utrecht

Na een teleurstellend resultaat in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen wacht FC Utrecht nu weer een uitwedstrijd. Momenteel lijken de uitwedstrijden de Utrechters beter te liggen. Vaak is het dan de tegenstander die het spel wil maken en zich niet ingraaft voor het eigen doel. Of het laaggeklasseerde NAC vol op de aanval gaat spelen is nog maar de vraag. Doen ze dat niet, dan zal FC Utrecht zelf de openingen moeten vinden in de Bredase defensie. Gezien de plek van NAC op de ranglijst (achtiende en laatste) zijn er zeker openingen te vinden in de defensie van de tegenstander. Hopelijk weten de elf van Dick die morgenavond binnen 90 minuten te vinden.

Geen Makienok, Dessers, Emanuelson en Bergström. Verder kan Advocaat op iedereen een beroep doen. Grootste vraag vooraf is welke positie de trainer in gedachte heeft voor Bazoer. Advocaat is dermate gecharmeerd van de middenvelder dat hij hem ongetwijfeld altijd op wil nemen in de basiself. Als maker van de voorbeschouwing had ik liever gezien dat hij onvoorwaardelijk voor de herstelde Rico Strieder zou kiezen. De ultieme bewaker van de balans tussen verdediging en middenveld, nauwelijks balverlies lijdend. Dromend van een opstelling met Maareltje als linksback, middenveld met Gavory (links), Van Overeem (rechts), Strieder (punt naar achteren) en Van der Streek op 10, met daarvoor Bahebeck en Kerk/Venema. Maar goed, dromen zijn bedrog zodat deze opstelling morgen vast niet op papier staat.

De wedstrijd tegen NAC begint zaterdagavond om 19.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Kamphuis. Als FC Utrecht morgen niet verliest, is het zes wedstrijden op rij ongeslagen. Bij NAC spelen de oud FC Utrecht spelers Gianluca Nijholt en Anouar Kali. Nijholt is basisspeler bij de Bredanaars.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Jensen

Klaiber – Letschert – Janssen – Gavory

Bazoer – Van Overeem – Gustafson

Kerk – Bahebeck – Boussaid