post

Het verhaal van Jong Utrecht en het samenspelen

… en ze leefden nog lang en gelukkig. Dat is in het kort het verhaal. Vanavond ontving Jong FC Utrecht FC Eindhoven op Zoudenbalch. Het verhaal van elke week kan weer herhaald worden, maar inmiddels is het het 11e verlies op rij.

Ik geef toe: ik ben nog nooit op een training van Jong Utrecht geweest. Toch begint het meer en meer te trekken om er eens langs te gaan. Zou er echt niet geoefend worden op samenspelen en afronden? Daar ljkt het wel op, namelijk. De spelers van Jong Utrecht hebben allemaal zoveel individuele kwaliteiten, dat het bijna een wonder te noemen is dat ze niet bovenin meedraaien. Feit is dat we laatste zijn. Op doelsaldo, maar toch. Tot de 16 meter loopt het aardig, maar we krijgen het voor elkaar om de mooiste kansen vakkundig om zeep te helpen. Tel daar de bijna traditionele penalty tegen bij op en je krijgt dit.

Dan over de wedstrijd: daar kunnen we kort over zijn. We komen 1-0 achter, De jarige Dragos Albu maakt gelijk, maar we krijgen dus weer eens een penalty tegen. In de tweede helft wordt het ook nog 1-3. Veel meer valt er niet over te zeggen. Over anderhalve week mogen we weer afzien: dan staat de uitwedstrijd tegen Jong Ajax op het programma.

Jong FC Utrecht – FC Eindhoven 1-3 (1-2)
Samy Bourard 0-1
Dragos Albu 1-1
Branco van den Boomen 1-2
Samy Bourard 1-3

Gele kaarten: Rochdi Achenteh (FC Eindhoven)
Toeschouwers: 183
Scheidsrechter: Marc Nagtegaal

Opstelling Jong FC Utrecht: Thijmen Nijhuis; Mark Pabai, Ruben Hoogenhout, Christopher Mamengi, Shayne Pattynama (70. Reda Akmum); Rayan El Azrak (70. Mohamed Mallahi), Tim Brinkman, Dragos Albu; Mitchell van Rooijen (45. Nick Venema), Jonas Arweiler, Keelan Lebon

Opstelling FC Eindhoven Menno Bergsen; Jay Idzes, Augustine Loof, Siebe van der Heyden, Rochdi Achenteh; Samy Bourard, Karim Essikal, Branco van den Boomen; Alvin Daniëls (70. Rodney Klooster), Elisha Sam (81. Rigino Cicilia), Elton Kabangu (86. Marcelo Lopes)

Foto: fcutrecht.nl