Voorbeschouwing De Graafschap – FC Utrecht

Onder leiding van scheidsrechter Blom gaat FC Utrecht morgen op jacht naar de eerste winstpartij van 2019. Ook afgelopen week wisten de mannen van Advocaat niet te winnen al voelde het gelijke spel tegen PSV wel een klein beetje als een overwinning. Vooraf was er eigenlijk al rekening gehouden met een nederlaag, tijdens de wedstrijd kwam het gevoel dat de winst ook mogelijk was. Helaas was de wedstrijd net wat te lang en was de druk van PSV uiteindelijk zo hoog dat de 2-2 ternauwernood over het laatste fluitsignaal getild kon worden. Daarom moet het morgen maar tegen de superboeren gaan gebeuren. De Graafschap is echter geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Vooral op de Vijverberg kan de ploeg tot grootse daden komen, zeker als het fanatieke publiek achter de ploeg gaat staan. Gelukkig wordt FC Utrecht ook goed gesteund, het uitvak is met 550 supporters volledig uitverkocht en Masselink zal zeker weer een goede omzet draaien.

Advocaat heeft aangegeven dat hij zijn ploeg niet zal wijzigen ten opzichte van de wedstrijd tegen PSV. Dat betekent opnieuw een basisplaats voor Michiel Kramer. Uitgaande van meer balbezit van FCU dan tegen PSV en meer op de helft van de tegenstander, zou de spits beter tot zijn recht moeten komen. De flankballen moeten weer komen van Gyrano Kerk en de jong Belg Boussaid. Achterin blijft Advocaat het vertrouwen houden in Gavory, die bij de laatste twee wedstrijden betrokken was bij de tegendoelpunten. De Fransman speelde een goede partij tegen PSV maar liet op het einde zien toch meer een middenvelder te zijn dan een linksback. Hij kiest vooral voor een voetballende oplossing, terwijl de bal soms de tribune inrossen de betere oplossing is. Voetballend brengt hij echter genoeg. Hopelijk krijgt David Jensen het morgen weer eens voor elkaar om de nul te houden. Daarvoor is hij uiteraard ook afhankelijk van de verdedigers voor hem, maar een goede wedstrijd zou hem net weer dat zetje geven om weer meer zelfvertrouwen uit te stralen. De trainer zei afgelopen vrijdag bij de persconferentie dat hij beter niet tijdens het interview na afloop van FC Utrecht – PSV op het grapje van Hans Kraay jr had moeten ingaan, maar berouw komt na de zonde.

FC Utrecht kan tijdens de wedstrijd morgen nog niet beschikken over de geschorsten Emanuelson en Bazoer, terwijl Makienok, Dessers en Strieder ontbreken wegens blessures. Nick Venema speelde afgelopen vrijdag mee met Jong FC Utrecht (en scoorde). Of hij wel meereist naar Doetinchem is ons nog niet bekend. De wedstrijd begint zondag om 16.45 uur. Volgende week zaterdag speelt FC Utrecht een thuiswedstrijd tegen Excelsior. Deze partij begint om 18.30 uur in De Galgenwaard.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Jensen

Klaiber – Letschert – Janssen – Gavory

Van der Streek – Van Overeem – Gustafson

Kerk – Kramer – Boussaid