post

De Graafschap – FC Utrecht 0-1 (0-0)

FC Utrecht wint van De Graafschap en neemt daardoor drie belangrijke punten mee terug naar de Domstad. Lang leek het erop dat het duel tussen de Domstedelingen en de Superboeren in een doelpuntloos gelijkspel zou eindigen. De benutte penalty van Simon Gustafson bracht daar verandering in.

Een mooie actie van Gyrano Kerk. De aanvaller dribbelt tot aan de achterlijn van De Graafschap. Zijn voorzet eindigt bij Simon Gustafson. Doelman Hidde Jurjus staat uit positie, de Zweed haalt uit maar zijn schot wordt geblokkeerd door een verdediger. Het typeert de middag waarin de doelpunten erg duur zijn.

Zoeken
In de eerste helft is het vooral zoeken. Zoeken naar mogelijkheden om het doelman Hidde Jurjus lastig te maken. Helaas is die ruimte er niet. Speldenprikken worden uitgedeeld, maar ook niet meer dan dat. De beide elftallen gaan daarom ook met een 0-0 tussenstand de kleedkamers in.

Gustafson
De verlossing komt in de 74ste minuut. De ingevallen Jean-Christophe Bahebeck wordt neergehaald in het zestienmetergebied van De Graafschap: penalty. Simon Gustafson gaat op dat moment zelfverzekerd achter de bal staan, en terecht. De Zweed schiet de bal feilloos tegen de touwen: 0-1.

Millimeters
FC Utrecht heeft voor de penalty al een aantal mogelijkheden gehad om op voorsprong te komen. Michiel Kramer is het dichtstbij om in de eerste helft de score te openen. De spits wordt weggestuurd richting het doel van De Graafschap. Kramer schuift de bal achter Jurjus, maar zijn schot rolt een millimeter langs de verkeerde kant van de paal.

Excelsior
Volgende week zaterdag mogen de mannen van hoofdtrainer Dick Advocaat weer voetballen in de Domstad. Dan speelt FC Utrecht tegen de huidige nummer veertien van de Eredivisie: Excelsior. Om 18:30 uur gaat de bal rollen in Stadion Galgenwaard.

De Graafschap – FC Utrecht 0-1 (0-0)
76. 0-1 Simon Gustafson

Gele kaarten: Azor Matusiwa (De Graafschap)

Toeschouwers: 12.464

Scheidsrechter: Kevin Blom

Opstelling De Graafschap: 
Hidde Jurjus; Leeroy Owusu, Bart Straalman, Ted van de Pavert, Jordy Turuarima; Azor Matusiwa, Youssef El Jebli, Javier Vet; Furdjel Narsingh (68. Daryl van Mieghem), Charlison Benschop, Delano Burgzorg (68. Fabian Serrarens)

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Timo Letschert, Willem Janssen, Nicolas Gavory; Simon Gustafson, Joris van Overeem, Sander van de Streek; Gyrano Kerk, Michiel Kramer (68. Jean-Christophe Bahebeck), Othmane Boussaid

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

5 thoughts on “De Graafschap – FC Utrecht 0-1 (0-0)

 1. Over de wedstrijd weinig goeds maar de graafschap uit is altijd lastig, dus tevreden zijn met de 3 punten. Voor Kerk komende week maar wat oefeningetje afwerken lijkt mij.
  Kan iemand mij ook vertellen waar Letschert zijn verstand heeft zitten. Kwam vorige week al goed weg met het vasthouden, dacht vandaag waarschijnlijk dan zal ik het nu nog iets duidelijker laten zien en kwam hij er opnieuw mee weg. Hoe dom kan je zijn, lijkt me verstandig hem daar even over aan te spreken. Trouwens dat baardje van hem maakt hem niet echt slimmer, vreselijk

 2. Eens met jou Kars, dat baardje boeit mij alleen niet :-). Wedstrijd was van een zeer bedenkelijk niveau. Complimenten voor Jensen, greep een aantal keer zeer overtuigend in.

 3. Twee pluspunten:

  – Winst en drie punten.
  – Een clean sheet.

  Dat FC Utrecht even terug moest naar de basis (organisatie) voor het te verwachten Sturm-und-Drang-spel van De Graafschap snap ik. Alleen het spel was zeker voor rust van bedroevend niveau. En het lijkt wel alsof Advocaat Kramer bewust zo passief en lui laat spelen. Waarom grijpt hij anders in de rust niet al in??

  De play offs zie ik als haalbaar, maar die winnen….

 4. Na AZ staat alles heel kort op elkaar dus de play offs zijn natuurljk mogelijk, wat dat betreft heeft Advocaat wel gelijk, behalve de laatste wedstrijd misschien, Ajax, zijn de overige tegenstanders van gelijk niveau, dus kan het alle kanten op.
  Bahabeck heeft wel laten zien dat hij kan voetballen en van grote waarde kan zijn, hopelijk blijft hij nu fit.

Comments are closed.