Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Utrecht

Het was een roerige weekje. De nederlaag tegen Willem II, het gedrag van Tannane, de wissels en het interview met Bazoer. En dat ging dan alleen nog maar om de zondag. In de loop kwam daar ook nog het op non actief zetten van Tannane na twee incidenten op de training. Misschien toch een les voor de technische mensen dat niet alle spelers met een krasje de club verder kunnen helpen. Natuurlijk was daar Labyad van wie FC Utrecht niet slechter is geworden, maar Ould-Chikh en Tannane zijn niet echt een succes gebleken, terwijl Bazoer deze week in de VI een kop scoorde van ‘niet lullen, maar voetballen’ maar voordat dat interview uitkwam al een gesprek met Advocaat wilde omdat hij gewisseld werd.

Maar genoeg over dit soort randzaken. Er was namelijk een veel mooier bericht te lezen in het AD. Rico Strieder is weer op de weg terug en hoopt komende dinsdag in een oefenwedstrijd weer minuten te gaan maken. De Duitser zal een goede versterking zijn om de gaten weer dicht te lopen en de verdediging te ontlasten. Uiteraard zal dit ook weer de nodige kopzorgen bezorgen voor Advocaat want wie zal er dan opgeofferd moeten worden. Maar dat is voor later zorg. Eerst maar minuten maken in de oefenwedstrijd(en). Vandaag in ieder geval de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De andere ploeg in de eredivisie die ook voor trainer wisselde tijdens het seizoen. Onder leiding van Jaap Stam lijkt daar ook een kentering teweeg gebracht zijn. De laatste twee wedstrijden werden gewonnen en er wordt weer gelachen in Zwolle. Aan de mannen van Advocaat de taak om die lach weer van de gezichten te spelen.

Hoog nodig ook, want eind 2018 en begin 2019 is niet de periode van FC Utrecht. Dit jaar is zelfs nog puntenloos. Waarschijnlijk kiest Advocaat voor dezelfde elf spelers als vorige week, waarbij Tannane dan vervangen wordt voor Kerk. Geen Venema, die speelde afgelopen vrijdag mee met Jong FC Utrecht (dat hard onderuit ging in Nijmegen). Michiel Kramer zit dit keer op de bank met wel de optie om in te vallen. De spits zou maximaal een half uur kunnen spelen, aldus Advocaat tijden de persconferentie van vrijdag. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Kuipers en begint om 14.30 uur. Volgende week zondag komt PSV op bezoek in de Galgenwaard.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Jensen

Klaiber – Letschert – Janssen – Gavory

Bazoer – Van Overeem – Gustafson

Kerk – Bahebeck – Emanuelson