post

PEC Zwolle – FC Utrecht 4-3 (1-1)

FC Utrecht heeft in een wedstrijd waarover vermoedelijk nog lang wordt nagesproken aan het kortste eind getrokken. PEC Zwolle hield de punten in Overijssel: 4-3.

In een tijdsbestek van amper een kwartier verandert de wedstrijd PEC Zwolle-uit voor FC Utrecht van een opkikker-in-wording naar een Kater met een hoofdletter K. Speelminuut 75. Vier minuten eerder heeft Urby Emanuelson de rode kaart gekregen en dus speelt FC Utrecht nog met tien man. De stand is 1-2, de marge dus minimaal. Jean-Christophe Bahebeck maakt met een prachtig schot in de kruising de 1-3 en in het gastenvak wordt hartstochtelijk gejuicht. De zege is binnen handbereik, zo zou je stellen. De opkikker die zo welkom is, lijkt dan ook echt aanstaande.

Van Duinen matchwinner
Twintig minuten later is het Mike van Duinen die met een puntertje in de hoek de 4-3 scoort. Diep in blessuretijd, aangemoedigd door duizenden Blauwvingers, verwordt de spits van PEC Zwolle met een uiterste krachtsinspanning tot matchwinner. De wedstrijd is in iets meer dan een kwartier volledig op z’n kop gezet.

Strafschop
Vijf minuten eerder al is de aanvaller ook trefzeker. Dat doet hij vanaf de strafschopstip. Terwijl de ruim 13.000 aanwezigen in het MAC3PARK Stadion met een pingel geen rekening houden, wijst arbiter Björn Kuipers toch echt naar de stip. Volgens zijn oordeel is de overtreding van Nicolas Gavory op Kingsley Ehizibue dus niet buiten, maar binnen het zestienmetergebied gemaakt. Geel voor de Fransman, penalty voor de Zwollenaren. En: raak. 3-3. Het is de treffer die het PEC Zwolle van Jaap Stam de extra boost geeft die het nodig heeft om in de absolute slotfase, tegen een Utrechts tiental, er nog meer uit te halen.

Lam geeft startschot voor slotbelegering
Het startschot voor dat slotoffensief wordt gegeven door Thomas Lam. De verdediger van de Blauwvingers scoort vijf minuten na de 1-3 van Bahebeck de 2-3. Om ervoor te zorgen dat eerdere doelpunten van Simon Gustafson (0-1, prachtig schot na goed werk van Riechedly Bazoer) en Timo Letschert (na tussendoor een 1-1 van Vito van Crooij maakt de verdediger de 1-2, knappe kopbal na een hoekschop) drie of in elk geval één punt waard blijken, moet FC Utrecht met tien spelers tegen elf Zwollenaren dan tot het uiterste gaan. Dat doet het team van Hoofdtrainer Dick Advocaat ook, maar op het Overijsselse kunstgras blijkt dat niet genoeg.

PSV-thuis is volgende opdracht
De volgende opdracht voor de ploeg van Advocaat: een treffen met de koploper. In Stadion Galgenwaard begint het treffen met PSV zondag om 16.45 uur. De kaartverkoop voor de kraker tegen de Eindhovenaren is in volle gang. Tickets zijn verkrijgbaar ONLINE en in de FC Utrecht Fanshop.

PEC Zwolle – FC Utrecht 4-3 (1-1)
7. Simon Gustafson 0-1
25. Vito van Crooij 1-1
59. Timo Letschert 1-2
75. Jean-Christophe Bahebeck 1-3
80. Thomas Lam 2-3
90. Mike van Duinen (strafschop) 3-3
90+5. Mike van Duinen 4-3

Gele kaarten: Thomas Lam, Younes Namli, Kenneth Paal (PEC Zwolle), Riechedly Bazoer, Jean-Christophe Bahebeck, Nicolas Gavory, Timo Letschert (FC Utrecht).

Rode kaarten: 71. Urby Emanuelson (FC Utrecht) en Riechedly Bazoer (FC Utrecht, na afloop wedstrijd).

Toeschouwers: 13.024.

Scheidsrechter: Björn Kuipers.

Opstelling PEC Zwolle: 
Mickey van der Hart; Kingsley Ehizibue, Bram van Polen, Thomas Lam, Kenneth Paal; Ouasim Bouy (71. Zian Flemming), Pelle Clement, Younes Namli; Vito van Crooij (81. Stanley Elbers), Lennart Thy, Mike van Duinen.

Opstelling FC Utrecht: 
David Jensen; Sean Klaiber, Timo Letschert, Willem Janssen, Nicolas Gavory; Riechedly Bazoer (81. Gyrano Kerk), Joris van Overeem, Urby Emanuelson, Simon Gustafson; Jean-Christophe Bahebeck (76. Mark van der Maarel), Sander van de Streek

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

7 thoughts on “PEC Zwolle – FC Utrecht 4-3 (1-1)

 1. Spectaculaire uitslag, domme overtreding van Emanuelson, terecht rood. Maar 3-1 voorstaan en in de dying seconds met 4-3 verliezen kan niet. Dat Advocaat na afloop zeurt over de VAR is behalve voorspelbaar vooral ook zinloos. Ik heb liever dat hij wat kritischer naar zichzelf kijkt. Het is een zooitje, want hoe kan het dat Bazoer NA de wedstrijd rood krijgt? Utrecht moet op gaan passen, zo veilig zijn ze nu ook weer niet. Het vertrek van JP de Jong heeft niets opgelost zo blijkt nu.

 2. Natuurlijk had je tenminste een puntje moeten overhouden, maar enig begrip voor de reactie en frustratie moet er toch ook zijn. De overtreding van Emanuelson was zeker geen rood, de pedante eigengereide Kuipers floot niet eens voor een overtreding. Dommer was de overtreding waar de penalty uit voor kwam, op die plek volstrekt onnodig, maar ook toen zag Kuipers het in 1 e instantie anders , nl. er buiten en verschuilt hij zich achter de VAR.De actie van Bazoer is natuurlijk oliedom,maar zo kort na de wedstrijd in volle emotie had de 4 e man ook wel enig begrip moeten kunnen opbrengen. Nee die vindt het nodig om te gaan janken bij de scheids. Al met al veel tumult, er zal weer gepraat moeten worden, Emanuelson en Bazoer geschorst, nul punten en volgend weekend PSV, ga er maar aan staan. De play offs halen wordt nog moeilijk zat.

 3. Emanuelson kreeg terecht rood, dit had voor Lam heel ernstig af kunnen lopen. Bazoer moet gewoon met zijn handen van de vierde man af blijven. Dat rood is ook terecht, tijdens de wedstrijd had hij al geel te pakken, we moeten niet recht gaan praten wat krom is. Bazoer heeft nu na 2 wedstrijden voor FC Utrecht voor opschudding gezorgd, ik begin te snappen waarom hij overal mislukt is. Ik snap ook niet dat Advocaat het nog voor hem opnam, ik vind dat gedrag ronduit onprofessioneel. Het enige waar Kuipers op aan te spreken is, is dat hij niet naar het scherm langs het veld is gaan kijken bij dat penalty moment. Dat is kwalijk, want de overtreding, doe lomp en dom ook, werd buiten het 16-meter gebied gemaakt. Weet iemand trouwens waarom JP de Jong ontslagen moest worden? Met deze resultaten is dat ook niet meer uit te leggen. En voor zondag aanstaande rekening ik weer op een negatief resultaat met deze labiele spelersgroep.

  • Eens. Emanuelson komt met zijn noppen in boven de schoen van Lam. Daarmee neemt hij het risico zijn tegenstander te blesseren. En dus snap ik de rode kaart. Ik las alleen in de beroepszaak van Van Persie, die een vergelijkbare rode kaart kreeg, dat hij werd vrijgesproken omdat hij de andere kant op keek. Daarmee werd gesuggereerd dat het niet bewust was. Als ik kijk naar Emanuelson, dan zie ik hem hetzelfde doen. Benieuwd wat de tuchtcommissie hiervan zou vinden….

 4. Och, och, och wat kan een mens toch snel van mening veranderen, toen Advocaat er voor zorgde dat Utrecht daar stond waar het hoort te staan was het allemaal geweldig. De tackle van Maalen ook gezien thuisfluiter, dat was donkerrood, Emanuelson had hij met geel kunnen afdoen, hij floot er zelfs niet voor. En zo n 4 e man is toch volstrekt overbodig maar wil de aandacht nog even op zichzelf vestigen, flink hoor. Heeft totaal geen begrip voor de emotie als je net in 3 minuten een wedstrijd verliest. Beslissingen van de VAR behoren geen invloed op de uitslag te hebben en dat is hier wel zeker gebeurd, want bij het prnalty moment vond Kuipers ook dat het er buiten was. Om J.P er nu weer bij te halen komt uitsluitend omdat het nu wat minder gaat, hoe kortzichtig kun je zijn. de opmerking over Bazoer is gewoon kinderachtig en ingegeven door het moment. Bazoer en Emanuelson spelen niet van Maalen wel komend weekend door de willekeur van VAR en scheidsrechter

  • Rustig maar Kars, ik ben ten dele met je eens en oneens en dat kan. Jij ziet toch ook het veldspel na de winterstop niet beter worden? Advocaat is een grote naam in de Nederlandse trainerswereld en daar verwacht ik meer van, zeker als ik zie hoe FC Utrecht nu al weken speelt. En hij moet zich boven een scheidsrechter plaatsen en daar achteraf niet zo over zeuren. Dat past niet en wat Bazoer betreft: als hij dit als rugbyer had gedaan had hij een hele tijd zijn sport niet mogen beoefenen. In het voetbal worden dingen normaal gevonden die dat absoluut niet zijn. Zo zie ik dat.

 5. Een scheidsrechter bepaalt de grens in een wedstrijd, Kuipers zat er volgens de VAR 2 keer naast en verschuilt zich daarachter, zonder VAR geen rode kaart en geen penalty dat is nogal een verschil. Die beslissingen kosten punten en konden wel eens zwaar gaan wegen. Dat het niet loopt zoals iedereen zou willen ligt slecht een tedeelte bij de trainer, zoals altijd trouwens, want de invloed van een trainer op de dingen die op het veld gebeuren zijn minimaal en ook een trainer heeft zijn emoties of hij nu Advocaat heet of Klopp. rugby is een sport waar iedereen respect voor elkaar heeft en zeker voor de scheids, respect dwing je ook af, maar in Nederland vindt een scheids zichzelf het belangrijkst, zie tegenwoordig het optreden van Nijhuis in de diverse programma s, die lult recht wat krom is als hij maar op tv. is.Laat hij zich gewoon op het fluiten concentreren.
  vergeet niet voetbal is een contactsport, dus deze discussies blijf je altijd houden

Comments are closed.