post

Slechte eerste helft NECt Jong Utrecht

Zo’n avond waar het er helemaal niet in zit. Dat is de korte samenvatting van NEC – Jong FC Utrecht. Ondanks dat de Domstedelingen redelijk goed beginnen aan de wedstrijd, heeft een punt er eigenlijk nooit ingezeten.
 
Zoals gezegd: het begon redelijk goed, zoals wel vaker het geval. De Utrechters zetten druk naar voren en krijgen een aantal kleine kansjes. De meest opvallende speler: Nick Venema speelt 90 minuten mee. Toch ligt na 15 minuten de bal er aan de andere kant in. Een penalty wordt onberispelijk ingeschoten achter keeper Maarten Paes. Acht minuten later wordt het zelfs 2-0. De meegereisde supporters zakt de moed in de schoenen.
 
Direct na de aftrap kan er toch gejuicht worden: Mohamed Mallahi geeft voor, Nick Venema maakt af. Veel nut heeft het niet: drie minuten later is het verschil alweer 2 doelpunten. Als het twee minuten voor rust zelfs 4-1 wordt, is de wedstrijd al gespeeld.
 
Over de tweede helft kunnen we kort zijn: er gebeurt weinig tot niets. Een terecht verlies, de verdediging mag zich vanavond het verlies aanrekenen.
 
11 februari: Jong FC Utrecht – Go Ahead Eagles, de wedstrijd in het teken van Leon de Kogel.
 
NEC – Jong FC Utrecht 4-1 (4-1)
15. 1-0 Ferdy Druijf
23. 2-0 Mike Trésor Ndayishimiye
23. 2-1 Nick Venema
26. 3-1 Ferdy Druijf
43. 4-1 Ferdy Druijf
Gele kaarten: Joey van den Berg (NEC), Nick Venema (Jong FC Utrecht), Randy Wolters (NEC), Ruben Hoogenhout (Jong FC Utrecht)
Toeschouwers: 7.125
Scheidsrechter: Jannick van der Laan
 
Opstelling NEC:
Mattijs Branderhorst; Terry Lartey Sanniez, Mathias Bossaerts (81. Robin Buwalda), Josef Kvida, Leroy Labylle; Mart Dijkstra, Tom Overtoom; Jonathan Okita, Joey van den Berg (62. Jordy Bruijn), Mike Trésor Ndayishimiye (78. Randy Wolters); Ferdy Druijf
Opstelling Jong FC Utrecht:
Maarten Paes; Sylian Mokono, Ruben Hoogenhout, Junior van der Velden, Shayne Pattynama; Tim Brinkman, Jonas Arweiler, Dragos Albu (45. Redouan El Yaakoubi); Mohamed Mallahi (62. Tim Freriks) , Nick Venema, Keelan Lebon (73. Rick Mulder)
Foto: John de Weerdt

2 thoughts on “Slechte eerste helft NECt Jong Utrecht

  1. Geef deze trainer van jong Utrecht een contract voor het leven. Presteert met zijn elftal als een drol maar mag gewoon blijven zitten. Dat krijg je in een competitie waaruit je niet kunt degraderen laat staan promoveren. Resultaten schijnbaar onbelangrijk.

  2. Volgende week staat de wedstrijd in het teken van de Kogel. Zou toch een schande zijn als er ook nu maar 267 toeschouwers zouden komen. Hopelijk lukt het Utrecht om wat meer mensen naar de wedsrijd te krijgen.

Comments are closed.