Voorbeschouwing AZ – FC Utrecht

Scheidsrechter Lindhout fluit vanavond om 18.30 uur voor de start van de tweede seizoenshelft van FC Utrecht. In Alkmaar moet de ploeg van Dick Advocaat de strijd aangaan met concurrent AZ, nu nog getraind door John van den Brom. Uitegerekend door grootste kandidaat om Advocaat volgend seizoen op te volgen, al zingen ook de namen van Fraser, Van der Gaag en Steyn rond in het Utrechtse. Maar dat is verder aan de technisch directeur. Voor het eerste elftal en de fans is vooral het nu en de race richting Europees voetbal het belangrijkste. Met Ajax en Feyenoord (altijd thuisspelend) nog actief in de beker, zou de vierde plek een rechtstreeks plaatsing kunnen betekenen. Dan is het toetje van de play-offs overbodig.

Makienok, Dessers, Marsman en Strieder zijn de geblesseerden, Janssen een wedstrijdje geschorst. Vooral voor Strieder is het teleurstellend dat hij nog niet terug is. Met het huren van Bazoer kwam natuurlijk meteen de vraag of dat betekende dat Strieder de rest van het seizoen uitgeschakeld zou zijn, anders zou het wel erg druk worden op het middenveld. Maar Strieder is wel weer gesignaleerd op het trainingsveld ondanks zijn afwezigheid in het trainingskamp in Spanje. De blessure van Dessers voorkwam dat de Belgische spits in de winterstop zou verkassen naar een andere club. Dessers staat nu een aantal maanden langs de kant.

Bahebeck was dan weer wel fit, dan weer niet. Afgelopen week heeft hij weer meegetraind en vanavond zit de spits in ieder geval op de bank. Dat geldt ook voor de laatste aanwinst Bazoer. Voor zijn positie rijst de vraag ten koste van wie zijn komst zal gaan. Het middenveld met Emanuelson, Gustafson en Van Overeem staat momenteel behoorlijk goed. Het zou ook kunnen zorgen voor een aanpassing van het spelsysteem van 4-3-3 naar 4-4-2. Dan is natuurlijk de vraag wie het slachtoffer wordt in de voorhoede. Voorlopig ziet het er in ieder geval naar uit dat Advocaat vasthoudt aan de laatste opstelling, hoewel ook Boussaid ernstig op de deur aan het kloppen is. De concurrentie neemt dus alleen maar toe in de selectie en normaal gesproken moet dat leiden tot een hoger niveau. Voor ons fans iets om naar uit te kijken.

Niet verliezen zorgt er vanavond voor dat het gat met concurrent AZ gelijk blijft. Vitesse wist gisteren wel te winnen, dus die blijven FC Utrecht ook op de hielen zitten. Gesteund door een kleine 400 supporters gaat FC Utrecht op jacht naar de drie punten en een goede start van 2019. Volgende week zondag komt Willem II langs in de Galgenwaard. Die wedstrijd begint om 14.30 uur. Maar eerst vanavond vlammen in Alkmaar.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Jensen

Klaiber – Letschert – Bergstöm – Gavory

Gustafson – Van Overeem – Emanuelson

Kerk – Venema – Tannane