post

AZ – FC Utrecht 3-0 (2-0)

FC Utrecht start de tweede seizoenshelft met een nederlaag. De Domstedelingen weten niet te scoren in het uitduel met AZ en keren terug naar de Domstad met een 3-0 nederlaag.

Een kwartier voor tijd krijgt de ingevallen Sander van de Streek de bal aangespeeld in het Alkmaarse zestienmetergebied. De middenvelder van FC Utrecht draait weg bij zijn tegenstander en haalt uit richting het doel van de Marco Bizot. Zijn schot eindigt in een rollertje langs het doel. Het typeert deze avond waarin FC Utrecht moeilijk kansen weet te creëren.

De trekker
FC Utrecht heeft in de tweede helft het meeste balbezit maar tot echte kansen komen de Domstedelingen niet. De definitieve klap valt in de slotfase van de wedstrijd. Uit een corner voor de Domstedelingen ontvangt Calvin Stengs de bal. De aanvaller van AZ zet het op een lopen, dribbelt langs de verdediging van FC Utrecht en schiet de bal achter doelman David Jensen: 3-0.

Pech
Doelman David Jensen zal extra balen van de tweede treffer van de Alkmaarders. De teams gaan bijna rusten als Mats Seuntjens besluit uit te halen van de rand van het zestienmetergebied. Zijn schot gaat recht op Jensen af, de Deense doelman ziet de bal ongelukkig onder zijn been doorglippen. Vlak voor rust komen de Alkmaarders op een gunstige 2-0 voorsprong.

Openingstreffer Van Rhijn
Het is Ricardo van Rhijn die de openingstreffer op zijn naam zet. De verdediger, die in Stadion Galgenwaard een eigen doelpunt maakte, schiet in de 37ste minuut van afstand richting het doel van FC Utrecht. Doelman David Jensen ziet de bal – ondanks dat de Deen er nog met zijn vingertoppen bij kan – in de bovenhoek eindigen: 1-0.

Willem II
Volgende week kan het team van hoofdtrainer Dick Advocaat zich gaan revancheren. Op zondag 27 januari om 14:30 uur spelen de Domstedelingen in Stadion Galgenwaard tegen Willem II.

AZ – FC Utrecht 3-0 (2-0)
37. Ricardo van Rhijn 1-0
42. Mats Seuntjens 2-0
90. Calvin Stengs 3-0

Gele kaarten: Simon Gustafson (FC Utrecht), Timo Letschert (FC Utrecht), Oussama Tannane (FC Utrecht)

Toeschouwers: 16.104

Scheidsrechter: Allard Lindhout

Opstelling AZ: 
Marco Bizot; Ricardo van Rhijn, Ron Vlaar, Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Adam Maher; Calvin Stengs, Mats Seuntjens, Oussama Idrissi (81. Stijn Wuytens).

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Timo Letschert, Emil Bergström, Nicolas Gavory; Joris van Overeem, Simon Gustafson, Urby Emanuelson (72. Sander van de Streek); Oussama Tannane, Nick Venema (45. Jean-Christophe Bahebeck), Gyrano Kerk (81. Othmane Boussaid)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

8 thoughts on “AZ – FC Utrecht 3-0 (2-0)

 1. Opnieuw geeft Utrecht niet thuis in een wedstrijd waar het er op aankomt. Een aantal spelers laat de ploeg in de steek, Gustafson, kleurloos gaat niets vanuit, Tannane gedraagt zich als een vedette maar heeft nog vrijwel niets laten zien, ook Kerk laat voor de zoveelste keer zien te kort te komen en als dan ook je keeper gaat delen in de malaise wordt het moeilijk een goed resultaat te halen. Dan heb je ook niks aan het feit dat je de 2e helft het meeste balbezit hebt. De creatieviteit ontbreekt volledig en de manier waarop de 3 e goal valt mag natuurlijk niet, een mooi actie maar 3 spelers staan er bij en kijken er naar. Duidelijk is wel dat niet iedere aanwinst een aanwinst blijkt te zijn, iets wat Zuidam zich ook weleens aan mag trekken. Denk dat vd brom toch wel een beetje geschrokken is van dit Utrecht.

 2. Jensen, man, man, man. Beide doelpunten in de eerste helft houdt een beetje keeper tegen. Tot die doelpunten was er niet veel aan de hand. Venema’s wissel was te verwachten, maar de buitenspelen betrokken hem nergens bij. Die zaalvoetbal goal van Stengs was mooi, maar kan ook alleen in Nederland gemaakt worden…

 3. Jensen zit aan zijn plafond, en is onvoldoende stabiel voor een volgende stap. Dat heeft het hele jaar 2018 al aangetoond. Hoe populair hij ook is: nu doorselecteren is een must.

  De aanvallende onmacht was, niet voor het eerst, pijnlijk. Met Bahebeck kwam er meer dreiging, maar een kapstok ontbrak.

  Compliment voor Joris van Overeem. Die werkte zich 26 slagen in de rondte, en het leek soms wel alsof hij er alleen voor stond. Met Bazoer en / of Van de Streek kan er m.i. meer balans in het elftal worden gebracht.

 4. Denk dat Tannane iets te vaak het boek “alleen op de wereld” heeft gelezen. Onbegrijpelijk dat hij maar wekelijks mag blijven falen. Net zoals Gustafson. Is geen speler voor de opgestroopte mouwen. Hoogste tijd om Van der Streek weer in de basis te zetten. Als dan ook mister balverlies (Kerk) een poosje op de bank gaat, dan heb ik er wel weer vetrouwen in. Jensen is voor ons gewoon een goede doelman, die normaal gesproken stabiel is. Misschien eens nadenken over een andere keeperstrainer? Van Feyenoord, Ajax en AZ verliezen is niet vreemd, jammer dat ze alledrie achter elkaar kwamen, maar manier van spelen is wel zorgelijk. Ben benieuwd welke journalist eens echt kritische vragen te stellen aan Advocaat. Want waarom mogen sommige splers maar blijven staan terwijl ze opzichtig falen en moeten anderen na bij wijze van spreken één foute pass het veld ruimen?

 5. Eens voor wat betreft Gustafsson en Tannane, van der Streek verdient het niet om als jojo door Advocaat gebruikt te worden. En van Bazoer verwacht ik ook nog wel het 1 en ander.

 6. Heb dikkertje vd berg nog nooit een kritische vraag horen stellen, zeker niet aan Advocaat. Hij wil er veel te graag bijhoren. Kan er dan naast een andere keepers trainer ook een ander trainer voor jong worden aangesteld. Deze man presteert al anderhalf seizoen niet

 7. Wapenaar terug. Die komt op zijn blote knieen.
  Tannane naar Sonja Bakker, Kerk naar een atletiekvereniging, Gustaffson terug naar Roda,

  Vooral Tannane, is die al eens gewisseld. Heeft nog niets, maar dan ook niets goed gedaan.

  van de Streek terug in de basis, met voor hem Venema en Bahebeck.
  Bazoer op rechts. Maarel op de plek van Gavory. Wat heeft die een slechte balaanname.

 8. Off-topic, maar toch, bron: voetbalprimeur.nl

  Michiel Kramer keert terug naar Nederland. FC Utrecht heeft het contract van de spits bij Maccabi Haifa afgekocht en legt de spits voor een half jaar vast.

  Dat meldt De Telegraaf. Voor Kramer betekent de overstap naar Utrecht een hereniging met Dick Advocaat, met wie hij vorig jaar al samenwerkte bij Sparta. Volgens het medium komt de dertigjarige aanvaller woensdagavond in Nederland aan en wordt hij donderdag medisch gekeurd.

  Kramer zou in de belangstelling hebben gestaan van ‘diverse Nederlandse en Belgische clubs’, maar koos uiteindelijk voor de sportieve uitdaging bij FC Utrecht. Zijn relatie met Advocaat zou daarbij ook hebben meegewogen.

  Kramer maakte in 2015 de overstap van ADO Den Haag naar Feyenoord, maar zijn avontuur in Rotterdam-Zuid werd geen doorslaand succes. Nadat zijn contract begin 2018 werd ontbonden, verhuisde hij naar Sparta Rotterdam. Daar slaagde hij er onder trainer Dick Advocaat niet in om Sparta in de Eredivisie te houden.

  Nadat zijn contract bij Sparta afliep, ging Kramer naar Maccabi Haifa. In Israël had hij een contract tot komende zomer, dat volgens De Telegraaf door FC Utrecht is afgekocht.

Comments are closed.