Jong Utrecht speelt uitstekend tegen FC Twente

Wat velen vooraf als een loodzware uitwedstrijd beschouwden, zeker na de 1-6 verlies in Galgenwaard tegen dezelfde ploeg én het 3-1 verlies tegen Jong AZ van afgelopen zondag, bleek één van de betere wedstrijden van Jong Utrecht dit seizoen: uit tegen FC Twente.
 
Best mooi, zo’n groot en vol stadion: 24.100 Tukkers tegen 11 Utrechters op het veld (en 7 op de tribune). Men ging er eens goed voor zitten: dit zou een makkie moeten zijn. In het begin van de wedstrijd lijkt het er ook zeker op: Twente is veel sterker, zet Utrecht vast op eigen helft. Al na een paar minuten wordt de paal geraakt en na 13 minuten maakt Matthew Smith de 1-0 voor de Enschedeërs.
 
Daarna wordt Jong Utrecht sterker. Zeker de debuterende Keelan Lebon laat zien waarom FC Utrecht hem wilde hebben: techniek heeft de Fransman zeker. Toch komen er weinig kansen uit. Ook niet meer voor Twente, die af en toe fluitconcerten te horen krijgen vanaf de tribune. 1-0 bij rust, de Utrechtsupporters zijn tevreden.
 
Het lijkt erop dat Sylian Mokono in de eerste helft geblesseerd is geraakt, Redouan el Yaakoubi vervangt hem bij het begin van de tweede helft. Na een botsing valt ook Thijmen Nijhuis uit, we zijn dan nog geen 60 minuten onderweg. Jong Utrecht wordt er niet zwakker op, de al genoemde Lebon heeft een schitterende kans op de 1-1. Ook Mohamed Mallahi laat zijn techniek zien, terwijl de tijdelijke rechtsback Shayne Pattynama meer en meer in zijn rol groeit.
 
Als Twente zelfs tijd gaat rekken, blijkt wel dat ze er zelf ook niet zeker van zijn. Helaas kunnen de Domstedelingen er niet van profiteren: de wedstrijd eindigt op 1-0. Als je ooit mag zeggen dat de verliezende ploeg met opgeheven hoofd het veld mag aflopen, dan is het vandaag wel.
 
FC Twente – Jong FC Utrecht 1-0 (0-0)
13. Matthew Smith 1-0
 
Gele kaarten: Nacho Molsalve (FC Twente), Ruben Hoogenhout (Jong FC Utrecht).
 
Toeschouwers: 24.100.
 
Scheidsrechter: Martin Pérez.
 
Opstelling FC Twente:
Joël Drommel; Nacho Molsalve, Cristian González, Peet Bijen, Ricardinho; Matthew Smith, Wout Brama, Javier Espinosa (76. Oussama Assaidi); Aitor Cantalapiedra, Jari Oosterwijk, Rafik Zekhnini (29. Dylan George).
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis (58. Fabian de Keijzer); Sylian Mokono (46. Redouan El Yaakoubi), Ruben Hoogenhout, Christopher Mamengi (72. Junior van der Velden), Shayne Pattynama; Tim Brinkman, Dragos Albu, Odysseus Velanas; Mohamed Mallahi, Jonas Arweiler, Keelan Lebon.