‘Makienok weer lang uitgeschakeld’

Simon Makienok is weer voor langere tijd uitgeschakeld, zo meldt VI op haar website. En de berichtgeving van VI is gebaseerd op het Instagram-account van de boomlange Deense spits.

Maikenok meldt dat hij wederom last van zijn knie heeft. ‘Ik ben naar meerdere specialisten in Nederland en Denemarken geweest en de conclusie is dat ik een kleine operatie nodig heb om het probleem op te lossen. Die operatie zal snel plaatsvinden en daarna heb ik enkele maanden nodig voor de revalidatie.’ aldus Makienok.

Tot nu toe verloopt het verblijf van Makienok in Utrecht zeer ongelukkig. Hij scheurde vorig seizoen na twee optredens in de voorronde van de Europa League zijn kruisband af, en daarmee was het seizoen voor hem voorbij. Dit seizoen kwam hij tot drie invalbeurten. Hij wist nog geen enkele keer een goal te maken in een officieel duel.

8 thoughts on “‘Makienok weer lang uitgeschakeld’

 1. Natuurlijk ontzettend triest voor deze jongen, maar heb het al eerder aangegeven, het niveau van voor zijn blessure zou hij nooit meer halen en nu zeker niet meer. Afgeschreven voor Utrecht en voor Advocaat nog meer reden om versterking voor in de spits te vragen, want Bahebeck is ook een gebed zonder eind en maar zeer de vraag of dat nog wat wordt en geen kat in de zak blijkt te zijn

  • Het probleem met Nick: hij is (nog) niet zo sterk. Dat zie je tegen de meer fysiekere ploegen: dan heeft hij het moeilijk. Hopelijk kan hij dat verbeteren.

   • Voor mijn gevoel is hij slim genoeg dat hij de duels kan ontlopen. Hij kiest vaak de goede positie voor het doel, schiet 95% procent van de ballen tussen de palen, maar er is zeker nog genoeg te verbeteren. Maar dat doet hij vooral door te spelen in het eerste.

    • Zijn wapen (snelheid en een enorm hard doelgericht schot) zijn tevens zijn valkuil. Hij gaat m.i. veel te vaak rennen met de bal en heeft dan geen idee meer waar hij uitkomst. Om vervolgens nog te kijken of hij dat met een schot kan recht zetten. Tegen betere verdedigers in de eredivisie gaat hij zich op zeker nog te vaak vastlopen.
     Ik zie op dit moment net zo weinig of net zo veel in Venema als in Dessers. En ben er daarom voorstander van dat in ieder geval één van deze twee altijd speelt, want er is geen enkele andere speler die in de spits kan op dit moment.

 2. Voor hemzelf erg vervelend. Maar ik hoop dat de club het zakelijk afhandelt. Is een investering die m.i. nooit meer wordt terugverdiend, dus nu is het zaak de verdere kosten te beperken. En ondanks dat ik in Venema ook geen topspits zie (Dessers scoorde er bij NAC in de eerste divisie er ook op los), nu de invulling van de spitspositie tot en met in ieder geval de winterstop maar met Dessers en Venema regelen (Görtler gaat nooit scoren, bij Dessers en Venema verwacht ik dat wel).

 3. Helemaal eens Arnold, op een fatsoenlijke manier afscheid nemen is voor alle partijen het beste. Deze jongen heeft pech, maar voegde voetballend ook niets toe. Utrecht moet door, dus contract afkopen en weer verder.

Comments are closed.