post

Volendam zet reeks voort tegen Jong Utrecht

De laatste acht wedstrijden heeft FC Volendam niet verloren en ook vandaag bleven de punten in het Palingdorp. Jong Utrecht kwam op bezoek en moest twee doelpunten incasseren.
 
In het begin van de wedstrijd is het duidelijk aftasten aan beide zijden: het doet niet veel goeds voor het schouwspel. Speldenprikjes, meer niet. Volendam is sterker, Utrecht begint de counter als belangrijk wapen te zien. Een saaie eerste helft is het gevolg, met een terechte 0-0 ruststand.
 
In de tweede helft iets beter voetbal van de Noordhollanders, maar echt veel warmer word je er niet van. De Utrechters combineren (net als de afgelopen weken) wel lekker, maar tot echte kansen leidt het niet. Voor niemand. Opvallend is de afwezigheid van topscorer Nick Venema in de hele tweede helft. Dan is er toch Robin Schouten, die in de 69e minuut van afstand Thijmen Nijhuis kansloos laat: 1-0. Utrecht lijkt wat meer druk te zetten krijgt ook zeker kansen. Zeker Mitchell van Rooijen zal nog wel terugdenken aan zijn enorme kans. Tot een doelpunt leidt het niet.
 
Dan staat er op het veld nog een ex-Utrechter: Anthony Berenstein. Hij maakt er in de 87e minuut nog 2-0 van. Twee minuten later mag een andere ex-speler van de Domstedelingen invallen als Rodney Antwi het veld in komt. Tot verdere doelpunten leidt het niet. Volgens officiële opgave waren er 2568 toeschouwers aanwezig. De 750 die er écht waren, hebben zich niet bepaald vermaakt. Op naar de volgende wedstrijd: 3 december om 20:00u tegen FC Den Bosch.
 
FC Volendam – Jong FC Utrecht 2-0 (0-0)
69. Robin Schouten 1-0
87. Anthony Berenstein 2-0
Gele kaarten: Gabriël Culhaci (Jong FC Utrecht), Hans de Koning (FC Volendam), Mitchell van Rooijen (Jong FC Utrecht)
 
Toeschouwers: 2.568
Scheidsrechter: Clay Ruperti
Opstelling FC Volendam:
Mitchel Michaelis; Robin Schouten, Marco Tol, Darryl Baly, Mohamed Betti; Kevin Visser, Jari Vlak; Nick Doodeman, Boy Deul (89. Rodney Antwi), Anthony Berenstein; Cas Peters (62. Teije ten Den)
Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Sylian Mokono (74. Jonas Arweiler), Ruben Hoogenhout, Christopher Mamengi, Gabriël Culhaci; Odysseus Velanas, Tim Brinkman, Shayne Pattynama (77. Mehdi Lehaire); Sylla Sow, Nick Venema (45. Mohamed Mallahi), Mitchell van Rooijen