post

Venema leidt Jong Utrecht langs Jong Ajax

Weet je wat? We noemen het gewoon een hattrick. Nick Venema die in een wedstrijd drie keer scoort. De echte puristen onder ons zullen het niet met me eens zijn, maar dat de Utrechtse jongeling een geweldige prestatie neerzet, moge duidelijk zijn. Het hadden nog de Vier van Venema kunnen zijn. Of de Vijf. Zes zelfs.
 
Op het scorebord lijkt het een wedstrijd in evenwicht: 4-3. Op het veld is het heel anders. Jong Utrecht heeft de zwakke plek van Ajax gevonden: de counter. Telkens weer komen de Domstedelingen door richting de Amsterdamse keeper, na 13 minuten heeft Nick Venema er al twee in liggen. Sylla Sow doet één van zijn vele solo’s in de 5e minuut, Venema legt hem er in. Tim Brinkman verstuurt een splijtende pass: daar is Nick weer met de 2-0. De Noordhollanders doen nog wel wat terug in de eerste helft.
 
Maar dan begint de tweede helft. Deze keer heeft Venema slechts drie minuten nodig. Na 11 minuten helpt Boy Kemper een handje met een eigen doelpunt: 4-1. Jammer is de mooie stift die er 4-2 van maakt, maar in de 83e minuut had het 5-2 moeten staan. Venema blijkt ook te kunnen missen, maar doet het vanaf de penaltystip.
 
Zonde zijn de vele mooie uitbraken die niet tot een doelpunt leiden. Als het 7-3 was geworden, hadden de Ajacieden niets mogen zeggen. Dat de bal in de allerlaatste minuut nog door de handen glipt, is alleen nog voor de statistiek belangrijk.
 
Na de 3-2 winst op Jong PSV en de 2-2 tegen Jong AZ, lijkt Jong Utrecht zich goed te voelen bij zeer technische ploegen. Vrijdag weer een kans, als de Domstedelingen op bezoek gaan in Volendam.
 
Jong FC Utrecht – Jong Ajax 4-3 (2-1)
8. Nick Venema 1-0
13. Nick Venema 2-0
33. Saku Ylätupa 2-1
48. Nick Venema 3-1
56. Boy Kemper (eigen doelpunt) 4-1
65. Teun Bijleveld 4-2
90+4. Vaclav Cerny 4-3
 
Bijzonderheid: 83. Nick Venema (Jong FC Utrecht) mist strafschop.
 
Gele kaarten: Mitchell van Rooijen (Jong FC Utrecht).
 
Toeschouwers: 639.
 
Scheidsrechter: Laurens Gerrets.
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Maarten Paes; Redouan El Yaakoubi (45+1. Sylian Mokono), Ruben Hoogenhout, Junior van der Velden, Gabriel Culhaci; Tim Brinkman, Shayne Pattynama (71. Rick van der Meer), Odysseus Velanas; Mitchell van Rooijen, Nick Venema, Sylla Sow (79. Jonas Arweiler).
 
Opstelling Jong Ajax:
Stan van Bladeren; Abdallah Aberkane (66. Leo Thethani), Perr Schuurs, Sebastian Pasquali (60. Eros Maddy), Boy Kemper; Jasper Ter Heide (64. Noah Abid), Teun Bijleveld, Saku Ylätupa; Vaclav Cerny, Kaj Sierhuis, Danilo Pereira.
Foto: John de Weerdt

3 thoughts on “Venema leidt Jong Utrecht langs Jong Ajax

  1. Idd goede wedstrijd van jong Utrecht, maar hadden er zeker nog een paar er bij mogen maken, om hun helemaal af te straffen.

    • Zeker die penalty, natuurlijk, maar daar lijkt een vloek op te liggen. Maar ook Venema nog zeker 2 keer. Die actie van Mitchell was ook erg goed en verdiende meer.

      Ach, ik ben blij met de 3 punten, hopelijk vrijdag weer een stuntje.

  2. Natuurlijk is het leuk als je als Utrecht met welk elftal dan ook wint van Ajax en moet ik het doen met de samenvatting maar het niveau verschil tussen de hoofdmacht en dit elftal is toch wel schrikbarend en dat geldt ook voor Ajax. De manier waarop er niet wordt verdedigd, de manier waarop een aantal doelpunten tot stand komen is gewoonweg lachwekkend maar moet toch ook zorgen baren. Zeker fysiek is het ver onder de maat terwijl dat zeker in deze competitie, maar ook een stap hoger, het fysiek erg belangrijk is. De enige die er uit springt en een echte kans verdiend is Venema, maar ik denk dat Advocaat daar anders over denkt.

Comments are closed.