Voorbeschouwing Vitesse – FC Utrecht

Voorbeschouwing Vitesse – FC Utrecht

Het lijkt wel of het de grootste hobby van onze trainer is. Het wisselen van de spits. Ook vanavond weer zal hij dit doen. Vooralsnog geen spits die het een paar wedstrijden achter elkaar mag laten zien. Nee, iedere wedstrijd is het weer een tombola. Nu geen Dessers, maar waarschijnlijk ook geen Görtler. Als we het AD mogen geloven spelen we eigenlijk zonder echte spits. Tannane en Kerk zullen de buitenkanten weer bemannen, maar in het midden staat dan weer een middenvelder. Of dat dan Gustafson of Van der Streek is, zullen we vanavond wel zien als FC Utrecht aantreedt in de Gelredome tegen Vitesse.

Het blijft toch vreemd om te zien hoe een elftal dat op zoek is naar een vaste opstelling toch gewoon goede resultaten blijft boeken. Niet met oogstrelend voetbal, maar met hard werken en soms een beetje geluk gaat FC Utrecht op jacht naar de vijfde overwinning op rij. Al geeft de historie niet al te veel hoop dat dit daadwerkelijk ook gaat lukken. De cijfers van FC Utrecht in Arnhem zijn niet al te positief. Slechts drie overwinningen in 33 wedstrijden. Hoopvolle is dat de laatste twee edities niet werden verloren. Beiden eindigde in 1-1.

Buiten de eerder genoemde wijziging zal Advocaat niet teveel aan de ploeg sleutelen. De vaste blessuregevallen zijn nog steeds van toepassing, dus geen Strieder, Makienok, Bahebeck en Marsman. Ook Bergström schijnt geblesseerd te zijn. Enige duidelijkheid over de terugkeer van deze spelers is er helaas niet. Daarom zal de trainer het met dezelfde mannen moeten doen. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Makkelie. De aftrap in Arnhem is om 19.45 uur. Volgende week is er weer een interlandweekend. Of dat voldoende is voor één of meerdere spelers om weer aan te sluiten bij de selectie is de vraag.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Jensen

Klaiber – Letschert – Janssen – Gavory

Van Overeem – Gustafon – Emanuelson

Tannane – Van der Streek – Kerk