Jong Utrecht laat het weer liggen

Het lijkt een droom, maar het is toch écht zo: na 14 minuten spelen op het Kasteel staat het bij Sparta – Jong Utrecht 0-2. Eerst Sylla Sow, gevolgd door Nick Venema zorgen voor een niet-verwachte tussenstand. Het kan even later zelfs nog 0-3 worden, maar dat is de ploeg van Robin Pronk niet gegeven.

Jong Utrecht laat weer eens zien voor niemand onder te hoeven doen, zelfs niet tegen de lijstaanvoerder. Helaas is het de Domstedelingen niet gegeven om punten mee naar huis te nemen. Eerst is daar Utrecht Rick van der Meer die ongelukkig de bal in eigen doel werkt. Als de bezoekers het niet doen, is er altijd nog de arbitrage: een gelukte schwalbe die zorgt voor en penalty tegen, gevolgd door een buitenspelpositie die niet gezien wordt door de niet-meelopende grensrechter, zorgen bij rust voor de 3-2 tussenstand.

In de tweede helft heeft Jong Utrecht het moeilijk. Zeker in de eerste fase is Sparta de betere. Lars Veldwijk scoort in de 64e minuut zijn derde van de avond en zet daarmee de eindstand van 4-2 op het bord. Enkele minuten later kan Sylla Sow de avond toch wat dragelijker maken als hij de verdediging en de keeper omspeelt, hij schiet echter in het zijnet.

Het positieve van de avond is de doelgerichtheid van de aanvallers. Het negatieve de onnodige (en onterechte) tegendoelpunten.

Volgende kans: dinsdag (!) 20 november, als Jong Ajax op bezoek komt in de Galgenwaard.

Sparta Rotterdam – Jong FC Utrecht 4-2 (3-2)
7. Sylla Sow 0-1
14. Nick Venema 0-2
28. Eigen doelpunt Rick van der Meer 1-2
31. Lars Veldwijk 2-2
35. Lars Veldwijk 3-2
64. Lars Veldwijk 4-2
Gele kaarten: Gabriel Culhaci (Jong FC Utrecht), Royston Drenthe (Sparta Rotterdam), Dereck Darkwa (Jong FC Utrecht)