post

Vitesse – FC Utrecht 2-1 (0-0)

De winning streak van FC Utrecht is tot een einde gekomen in Arnhem. Daar, in een regenachtig GelreDome, verloor de ploeg van Hoofdtrainer Dick Advocaat met 2-1 van Vitesse. De Utrechters waren in de slotfase van de partij nog dicht bij de gelijkmaker, maar kregen het niet voor elkaar die te scoren.

Jawel, er is best even tijd om te juichen. Een tel of twee. Even met de armen zwiepen in de richting van het gastenvak, met daarin 385 supporters van FC Utrecht. Maar heel veel langer gunt Cyriel Dessers zichzelf en zijn ploegmakkers niet stil te staan bij zijn treffer. De Belg, net iets meer dan tien minuten binnen de lijnen op dat moment, heeft immers de aansluitingstreffer gescoord (2-1). Er is dan geen tijd voor een fuif, maar de knop moet direct om: aansluitingstreffer afvinken, nu op naar het volgende punt op de actielijst: de gelijkmaker.

Kerk’s knal wordt door Eduardo gepareerd
Daar zijn de Utrechters nog een paar keer dicht bij in Arnhem, waar het door de regen en wind waterkoud is. Wat te denken van Gyrano Kerk. De aanvaller slalomt zichzelf een weg het strafschopgebied van Vitesse in en besluit zijn fraaie actie met een schot. Een goed schot, behoorlijk hard en toch ook geplaatst. Je ziet de bal bijkans het net in zoeven, maar dan ineens ligt er een Portugese Braziliaan in de weg. Dat is geen toeval; het gaat namelijk om de keeper van Vitesse. Eduardo redt met zijn vingertoppen.

Niet dat tweede vinkje
De fanclub van Eduardo hoeft de komende weken, zo mag je verwachten, niet op heel veel nieuwe leden uit Utrecht en omstreken te rekenen. Want een paar minuten nadat hij met een prachtredding de inzet van Kerk onschadelijk maakt, pareert hij met een spectaculaire save een door Dessers gekopte bal. De 36-jarige international van Portugal, door Chelsea dit seizoen aan Vitesse verhuurd, zorgt ervoor dat FC Utrecht op dat actielijstje niet dat zo gewenste tweede vinkje kan zetten.

Linssen en Ødegaard schieten met scherp
Dat FC Utrecht twee treffers nodig heeft om tot tenminste een gelijkspel te kunnen komen in Gelderland, heeft alles te maken met de treffers die het in de tweede helft incasseert. Bryan Linssen zorgt met een geplaatst schot na een klein uur spelen voor de 1-0 en vanuit een vrije trap krult Martin Ødegaard, de jonge Noorse ster van Real Madrid, enkele minuten later de bal in de hoek: 2-0. Vanaf dat moment begint dus een race tegen de klok voor FC Utrecht.

Jensen houdt ploeg in partij
Dat die race tot en met de allerlaatste tel van de partij duurt, heeft de formatie van Advocaat trouwens ook te danken aan David Jensen. Want terwijl veel van de blikken van de Domstedelingen zijn gericht op het doel van Eduardo, daar is er ook bij de goal die door de Deen wordt bewaakt zo nu en dan volop bedrijvigheid. Met mooie reddingen en katachtige reflexen houdt hij FC Utrecht op de been. Maar omdat zijn collega een meter of honderd verderop ook alles uit de kast trekt, is het tevergeefs: FC Utrecht maakt de tocht terug naar de Domstad met lege handen: 2-1.

Interlandbreak, daarna De Graafschap-thuis
Komend weekend is er geen Eredivisie. Er zijn dan namelijk over de hele wereld (jeugd)interlands. Een week later gaat het competitievoetbal op het hoogste niveau verder. Voor FC Utrecht staat dan een thuispartij tegen De Graafschap op het programma. De kaartverkoop voor die pot, die op zondag 25 november wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard, is al in volle gang.

Vitesse – FC Utrecht 2-1 (0-0)
58. Bryan Linssen 1-0
64. Martin Ødegaard 2-0
78. Cyriel Dessers 2-1

Gele kaarten: Alexander Büttner (Vitesse), Gyrano KerkSean KlaiberLukas Görtler (FC Utrecht).

Toeschouwers: 15.131.

Scheidsrechter: Danny Makkelie.

Opstelling Vitesse: 
Eduardo; Vyacheslav Karavaev, Rasmus Thelander, Jake Clarke-Salter, Alexander Büttner (82. Max Clark); Matúš Bero, Martin ØdegaardNavarone FoorRoy Beerens (82. Thomas Bruns), Oussama Darfalou (69. Thomas Buitink), Bryan Linssen.

Opstelling FC Utrecht: 
David JensenSean KlaiberTimo LetschertWillem JanssenMark van der MaarelJoris van Overeem (77. Lukas Görtler), Nicolas GavoryGyrano KerkSimon Gustafson (65. Cyriel Dessers), Urby Emanuelson (46. Sander van de Streek); Oussama Tannane

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

6 thoughts on “Vitesse – FC Utrecht 2-1 (0-0)

  1. Een nederlaag, na een qua resultaten, goede reeks. De 1-0 leek mij houdbaar en viel in een fase waarin Utrecht de baas was. Er was alleen 1 probleem: Advocaatje had weer eens geen spits opgesteld. Die spits kwam er pas in toen het 2-0 voor Vitesse stond. En ja hoor die spits, Dessers, scoorde gewoon de 2-1. Hij kan doelpunten maken Dickie, dus stel hem voortaan gewoon op. Zolang die andere wonderspitsen geblesseerd zijn is dat de beste optie.

  2. Het scorende vermogen was inderdaad lange tijd -10. Hoe slecht Görtler en Dessers ook kunnen voetballen: met deze speelwijze zal toch één van de twee in het veld moeten staan. En om te forceren beiden. Zelfs door in de weg te lopen, zijn ze soms gevaarlijk.

  3. Klopt Arnold, een spits hoeft wat mij betreft geen Messi te zijn, hij moet scoren, Boymans is daar in Utrecht een cultheld mee geworden. Was ook geen spits met veel technische bagage.

  4. Het zal de spitsen goed doen en zelfvertrouwen geven als je de trainer hoort zeggen dat hij geen spitsen heeft, Dessers, Kerk en Venema vindt hij maar niks, Mahienkok komt nooit meer aan het niveau dat hij had voor zijn blessure, hoe vervelend dat ook voor deze speler is, en Bahebeck wordt op deze manier 1 groot vraagteken, eerst maanden bezig om wedstrijdfit te raken en nu constant geblesseerd. Het is te hopen dat deze jongen aan spelen toekomt in het nieuwe jaar en geen kat in de zak zal blijken te zijn. Snap daarom wel dat Advocaat met Frans gaat praten om verandering n deze situatie te brengen door 1 of 2 aankopen te doen. Het verlies was gisteren niet noodzakelijk maar het geluk is natuurlijk een keer op. Vond Jensen trouwens bij de 1e goal niet vrij uit gaan en bij de 2e laat hij 1 hoek helemaal vrij maar dan moet je er wel van overtuigd zijn, dat als de bal daar komt je hem ook pakt en niet na 2 stappen stoppen. Vraag me nog altijd af of je zonder muur niet beter af bent. En wat Advocaat betreft, die ging gewoon uit van 1 punt en begon daarom zonder spitsen en heeft lak aan het vertoonde spel.

  5. Ik vind het een gotspe dat een passant als Advocaat bij de man die al miljoenen in de club heeft geïnvesteerd om een spits gaat zeuren. Advocaat kan Dessers of Venema als spits gebruiken en later nog die Franse spits. Van Seumeren moet gewoon zeggen: je doet het hier maar mee. Of Advocaat moet voor 2 jaar bij willen tekenen, maar dat gaat niet gebeuren.

  6. Zoals al eerder gezegd is Advocaat een trainer die uitsluitend gaat voor het resultaat, vandaar zijn vraag om versterking op de spits posities. Hij heeft al aangegeven hoe hij over de spitsen denkt. Dessers, Kerk en Venema vindt hij niks en wat Bahebeck en Mahienkok betreft, Mahienkok is afgeschreven voor dit niveau en op Bahebeck kan je niet eeuwig blijven wachten. Utrecht had gewoon Sol moeten kopen, was je van het gezeur afgeweest. Of proberen wat ontevreden oud Utrecht spelers zien over te halen en/of te huren. Keus uit een mooi rijtje, Amrabat, Ayoub, Ramselaar , Labyad.

Comments are closed.