FC Utrecht – A.S.W.H. 5-1 (2-1)

FC Utrecht heeft zich ten koste van ASWH geplaatst voor de derde ronde van de TOTO KNVB Beker. In Stadion Galgenwaard ontdeed de ploeg van Hoofdtrainer Dick Advocaat zich vanavond (woensdag) van de in de Derde Divisie uitkomende tegenstander: 5-1.

De breedtepass is perfect op maat, en Cyriel Dessers schat ‘m in op waarde. De Belg krijgt de bal van Sander van de Streek en schiet ‘m tegen de touwen. Iets meer dan een kwartier is er nog te spelen en de stand komt op 3-1. Een veilige marge, een comfortabele positie. Temeer omdat tegenstander ASWH-speler Clarence Bijl een minuut of tien daarvoor, als het nog 2-1 staat, een rode kaart krijgt. Een tik die de formatie uit Hendrik-Ido-Ambacht er niet bij kan hebben, zo blijkt.

Van de Streek productief
Want nadat het de luxe van een overtalsituatie heeft, heeft FC Utrecht weinig meer te dulden van de Zuid-Hollanders. Na de 3-1 van Dessers volgen al snel ook de 4-1 en 5-1. Beide treffers worden gemaakt door Van de Streek, die uit de speelminuten die hij krijgt het maximale haalt en wordt verkozen tot Man of the Match.

Snelle openingstreffer
In de eerste helft heeft FC Utrecht het bij vlagen knap lastig tegen ASWH. Al komen de Utrechters wel al snel op een 1-0 voorsprong via Gyrano Kerk. Maar daarna komt de in de Derde Divisie spelende opponent er met regelmaat gevaarlijk uit. En halverwege de eerste helft moet David Jensen zelfs de bal uit het net vissen. Aanvoerder Jesper van den Bosch van ASWH scoort de 1-1 en viert, pal voor de Bunnikside, met zijn teamgenoten feest.

Ambachtse euforie duurt maar even
De euforische stemming bij de Ambachters is van korte duur. Zeven minuten na de door Van den Bosch gescoorde gelijkmaker, staat FC Utrecht alweer op voorsprong. Joris van Overeem zorgt ervoor dat de ploeg van Hoofdtrainer Dick Advocaat met een 2-1 voorsprong aan de thee gaat. En hoewel na de break de treffers even op zich laten wachten, zorgen de Domstedelingen ervoor dat er aan het einde van de rit een score op het bord staat die het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen weergeeft: 5-1.

Zaterdag wordt er geloot
De zege op ASWH betekent dat FC Utrecht zich heeft geplaatst voor de achtste finales van de TOTO KNVB Beker. De loting voor de derde ronde is zaterdagavond rond de klok van elf uur en wordt live uitgezonden op FOX Sports.

Zondag opnieuw een thuispartij
FC Utrecht speelt zondag andermaal een thuispartij. Dan zijn het drie Eredivisiepunten die de inzet zijn van een treffen met ADO Den Haag, dat die dag om 14.30 uur begint. Let op: kaartverkoop voor die partij is er tot en met zaterdag, 23.59 uur. Op de wedstrijddag worden er voor ADO-thuis geen tickets meer verkocht.

FC Utrecht – ASWH 5-1 (2-1)
5. Gyrano Kerk 1-0
22. Jesper van den Bosch 1-1
29. Joris van Overeem 2-1
74. Cyriel Dessers 3-1
77. Sander van de Streek 4-1
83. Sander van de Streek 5-1

Gele kaarten: Sander van de Streek (FC Utrecht), Bilal El Amrani (ASWH).

Rode kaart: 66. Clarence Bijl (ASWH).

Toeschouwers: 8.398.

Scheidsrechter: Joey Kooij.

Opstelling FC Utrecht:
David JensenMark van der MaarelEmil BergströmWillem Janssen, Leon Guwara (80. Tim Brinkman); Joris van OvereemUrby EmanuelsonSander van de StreekOussama Tannane (62. Cyriel Dessers), Lukas Görtler (62. Nicolas Gavory), Gyrano Kerk.

Opstelling ASWH: 
Stef Doedée; David Almeida, Stanley Husen, Gilmaro van de Werp, Peter Verhoeve (71. Menno Vooges), Clarence Bijl; Fabian Korporaal (78. Nick Slotboom), Lars Bosscha, Jesper van den Bosch; Bilal El Amrani (73. Sanzio Dieterich), Ismail Yildirim

Bron: fcutrecht.nl

8 thoughts on “FC Utrecht – A.S.W.H. 5-1 (2-1)

 1. Ergens las ik ‘een wedstrijd om snel te vergeten’. Misschien voor het publiek, maar ik hoop dat Advocaat eens naar het volgende kijkt:

  – Guwara raakt geen pepernoot meer (begon dit seizoen wel redelijk). Typerend was hoe hij twee keer een bal van zijn voet over de lijn liet springen. En hij loopt als een Marcelo, maar loopt zich heel vaak vast.
  – Bergström kan opbouwend erg weinig.
  – Van der Maarel verviel in zijn fouten van een paar seizoen geleden.
  – Van Overeem mist body om controlerend te spelen op het middenveld.
  – Tannane kan zeker voetballen. Maar gaat zich als een diva gedragen als het even niet meezit.
  – Görtler is aandoenlijk, maar ik schat hem heel ruim in op maximaal drie goals in een seizoen.

  In de basiself zie ik daarom toch liever Letchert (zonder twijfel), Klaiber (ook in mindere dagen), Gavory (als linksback), Van de Streek (misschien wel als rechtermiddenvelder in de rol die Van Overeem nu heeft), en… Geen idee. Zodra Strieder terug is, dan is het issue van de controleur opgelost (maar blijft kwetsbaar zonder echte back up). En een spits? Ik zie ‘m niet. Venema komt in mijn ogen body tekort voor iedere week 90 minuten. Dessers oogde gretig, maar ging ook weer een duel aan alsof hij drie dagen de tijd had.

  Ik ben benieuwd hoe Advocaat verder gaat tot de winterstop.

 2. Het was bar en boos en om nu te zeggen een wedstrijd om snel te vergeten daarmee maak je het jezelf wel erg makkelijk. Die opmerking hebben we nu al veel te vaak gehoord van spelers en trainer. Het voetbal is er onder Advocaat zeker niet beter op geworden maar dat was te verwachten als je Advocaat aantrekt. Dat is geen trainer voor de lange termijn, waardoor je als club weer een stap of stappen terug zet dit seizoen. De resultaten en uitslagen van de laatste weken verbloemen een hoop, maar het voetbal blijft voor het grootste gedeelte van de wedstrijden om te huilen. vind het onbegrijpelijk dat er zoveel spelers zijn die eigenlijk de technische vaardigheden missen voor dit niveau. Erger is dat je dat ook niet ziet verbeteren, ondanks die geweldige veldtrainers die wel mochten blijven, jammer genoeg. Ben er van overtuigd dat JP het zeker niet slechter zou hebben gedaan, maar ja de heren spelers konden niet met hem verder en dan ben je als trainer kansloos. Ben het met Arnold eens en het blijft jammer dat Utrecht voor deze oplossing heeft gekozen en trainer en spelers zich verschuilen achter de resultaten

 3. Zeker in de beker is het resultaat het enige dat telt, maar het blijft allemaal erg knullig zo. Vier overwinningen op rij nu, meen ik, maar er zat nauwelijks iets tussen om met vertrouwen op voort te borduren. Geen enkele zekere overwinning en weinig tot niets om van te genieten. De rentree van Bahebeck kan straks bevrijdend werken voor het elftal, staf en supporters, maar als alles daar vanaf hangt, kan het haast alleen maar tegen vallen. Wel 1 tip voor Advocaat: maak van VDStreek een onbetwiste basisspeler.

 4. Hoorde Advocaat gisteren na de wedstrijd zeggen dat hij geen goede speler had gezien, dat is dan iets wat hij zichzelf en zijn geweldige veldtrainers natuurlijk mag aanrekenen. Je zou haast kunnen zeggen een brevet van eigen onvermogen. En inderdaad als het van Bahebeck moet afhangen kunnen we onze lol nog op. Probeer hem eerst maar weer eens fit te krijgen en dan niet gewoon fit maar ook wedstrijdfit, wat het verschil daartussen dan ook moge zijn.

 5. Het is en blijft behelpen, het voetbal ziet er niet uit. Winnen met 5-1 van A.S.W.H. Mag het alsjeblieft met deze selectie. Het begint meer en meer beschamend te worden wat de heren ons voorschotelen. Ik wens de nieuwe trainer veel sterkte na dit seizoen. Hij kan helemaal van onderaf beginnen. Advocaat interesseert het namelijk niks wat hij achterlaat.

 6. sjonge, sjonge wat negative reacties allemaal. Utrecht staat op dit moment wel gedeeld 5e. En dacht dat dat de eerste prioriteit was. Het goede voetbal komt vanzelf wel weer. Volgens mij kunnen jullie beter van club veranderen en supporter worden van die club boven Abcoude. Ik kom al vanaf 1970 bij deze club en altijd trouw gebleven. In goede en slechte tijden.

 7. Beste fcu 14 vandaar dat jij nr 14 in je gebruikersnaam hebt, maar je hebt duidelijk moeite met de realiteit. Het is voor het merendeel tot nu toe niet om aan te zien geweest, als je vanaf 1970 supporter bent, wat al een prestatie op zich is, zou je toch ook zo realistisch moeten zijn. Dat goede voetbal komt niet vanzelf want daar wachten we al een wedstrijdje of 10 op, en om dan de naam Ajax niet te gebruiken is wel zo flauw. Gelukkig bepaal jij mijn mening niet maar respecteer ik iedereen zijn eigen mening. Misschien een tip voor jou.

 8. fcu14, begrijp mij niet verkeerd, ik ben blij met iedere overwinning van FC Utrecht, dat is punt 1. Punt 2 is dat deze kwalitatief goede selectie er voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor is dat een clubicoon op schandalige wijze de laan is uitgestuurd. Advocaat vond ik een begrijpelijke keuze, maar als ik naar het veldspel kijk dan durf ik te beweren dat dat bijna nog minder is dan toen Jean Paul de Jong nog trainer is. Dat Utrecht gedeeld vijfde staat is mooi, dat kon zo weer anders zijn. Het huidige spel biedt onvoldoende houvast om nu al te roepen dat de play-offs wel even gehaald gaan worden. Ik vind dat supporters van FC Utrecht dat best mogen zeggen en de vergeliking met Ajax slaat nergens op, dat is een Nederlandse topclub van wie ik vooral in Europese wedstrijden geniet. Naast Utrecht supporter ben ik ook sport- voetballiefhebber. Daar lijkt mij niets vreemds aan. Fijne wedstrijd morgen.

Comments are closed.