Voorbeschouwing FC Utrecht – ADO Den Haag

Hoewel de uitslag anders deed vermoeden, was het afgelopen woensdag toch moeizamer dan verwacht. De 5-1 tegen A.S.W.H. was wat geflatteerd en kwam mede tot stand door de rode kaart die de tegenstander ontving. Daardoor liep de uitslag nog aardig op. Tegen ADO Den Haag zal er toch uit een ander vaatje getapt moeten worden. De mannen van oud FC Utrecht speler Fons Groenendijk zullen zich zeker niet als makke schapen naar de slachtbank laten leiden. In die ploeg zit een flinke portie vechtlust die ook onze FC aan de dag zal moeten leggen om in de Galgenwaard tot een goed resultaat te kunnen komen.

Wat ook woensdag weer duidelijk werd, was dat het nog geen geoliede machine is aan Utrechtse zijde. Lukas Görtler kreeg afgelopen woensdag nauwelijks fatsoenlijke ballen aangespeeld maar liet tegen Willem II in ieder geval zien voorin te sleuren en de tegenstanders bezig te houden. Waarschijnlijk krijgt hij nog steeds de voorkeur van Advocaat boven onder andere Dessers. Toch zou de keuze van de trainer voor deze wedstrijd ook zomaar anders kunnen zijn. Een beweeglijke, behendige speler zou het de toch wat statische Beugelsdijk ook moeilijk kunnen maken. Maar of Advocaat zo’n handenbinder tot zijn beschikking heeft, is de vraag. Tegen A.S.W.H. kregen een aantal spelers rust en anderen juist de mogelijkheid om te spelen. Alleen Sander van der Streek liet van die spelers zien aanspraak te kunnen maken op een basisplaats. Vooral Guwara liet deze kans onbenut. De linksback, die het seizoen aardig begon, is ver teruggezakt en zal toch een paar tandjes bij moeten zetten wil hij weer in aanmerking komen voor een basisplek.

Helaas nog steeds geen Strieder, Bahebeck en Makienok. Het is ook niet duidelijk wanneer één van deze spelers weer zal aansluiten. De verwachting is dat Advocaat in dezelfde opstelling gaat spelen als vorige week tegen Willem II. Dat houdt in dat Gavory weer als linksback wordt opgesteld. De controleurs op het middenveld zijn dan Van Overeem en Emanuelson. Advocaat zal waarschijnlijk ook vasthouden aan Gustafson, ondanks het optreden van Van der Streek afgelopen woensdag. Voorin zullen Tannane, Görtler en Kerk voor het gevaar moeten gaan zorgen. Het zou fijn zijn als het vizier zo langzamerhand toch wat meer op scherp komt te staan zodat FC Utrecht niet afhankelijk meer is van het houden van de 0 om tot een positief resultaat te komen.

De wedstrijd begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. De kassa’s zijn gesloten. Volgende week speelt FC Utrecht de lastige uitwedstrijd tegen Vitesse. Die wedstrijd is op zaterdag 10 november en begint om 19.45 uur.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Jensen

Klaiber – Letschert – Janssen – Gavory

Van Overeem – Gustafson – Emanuelson

Tannane – Görtler – Kerk