Voorbeschouwing FC Utrecht – A.S.W.H.

Dick Advocaat gooide er in de voorbeschouwing op het bekerduel tegen A.S.W.H. nog maar eens een cliché uit: ‘De kortste weg naar Europese voetbal’. Daar kan tegenover worden gezet dat een gewaarschuwd mens voor twee telt. Zie de bekerstunts van AFC, Kozakken Boys en vooral RKC van eerder deze ronde. Bart Ramselaar kan er over meepraten…

Vanavond neemt FC Utrecht het op tegen A.S.W.H. Deze derde divisionist (zaterdag) is afkomstig uit Hendrik Ido Ambacht, en bereikte de tweede ronde van de KNVB-beker onder meer door Hercules (derde divisie zondag) uit te schakelen. A.S.W.H. heeft niets te verliezen, en kan daarom tegen FC Utrecht onbevangen voetballen. En aangemoedigd door hun supporters -er komen negen volle bussen mee- zal de ploeg er alles aan doen om het FC Utrecht moeilijk te maken.
Wedstrijdhistorie hebben FC Utrecht en A.S.W.H. nauwelijks. In het recente verleden was er wel een oefenwedstrijd op 14 juli 2015 in Hendrik Ido Ambacht in de voorbereiding op het seizoen 2015 / 2016. FC Utrecht won dit oefenduel met 1-6, en onder meer Rico Strieder maakte daarin zijn officiëuze debuut voor FC Utrecht.

Bij FC Utrecht hebben Sean Klaiber, Timo Letschert, Oussama Tannane en Joris van Overeem naar verluidt wat kleine pijntjes. Een mooie gelegenheid voor Dick Advocaat om eens wat andere spelers een kans te geven. De huidige selectie is immers breed genoeg. Simon Makienok en Jean-Christophe Bahebeck zijn naar verwachting nog afwezig. Mogelijk maakt Rico Strieder wel weer deel uit van de wedstrijdselectie. De Duitse stofzuiger had een terugslag in zijn herstel na zijn knieblessure, maar is weer op de weg terug. Het is wel onwaarschijnlijk dat hij direct in de basis start.

Scheidsrechter is Joey Kooij, en het duel vangt om 19:45 uur aan. Wij verwachten zo maar eens de volgende opstelling:

2 thoughts on “Voorbeschouwing FC Utrecht – A.S.W.H.

  1. Kan me vergissen maar volgens mij ben ik in 2005 nog in Hendrik Ido Ambacht geweest bij de bekerwedstrijd ASWH – FC Utrecht. Weet nog dat Fortuné scoorde en dat het iets van 0-4 werd.

Comments are closed.