Voorbeschouwing FC Utrecht – PEC Zwolle

Helaas kon de 0-2 voorsprong niet omgezet worden in een overwinning of een puntje. Feyenoord wist de achterstand nog om te buigen naar een overwinning en zo was van een stuntje in de Kuip geen sprake. Uiteraard geen man overboord, want vanavond volgt alweer een nieuwe ontmoeting. In De Galgenwaard komt PEC Zwolle op bezoek tijdens de midweekse speelronde. Om bij te blijven in de race voor de play-offs is een overwinning dan wel zeer welkom.

Dit moet gebeuren zonder Romeny, Booth, Descotte, Handwerker, Ter Avest en Azarkan, Wel weer beschikbaar is Mike van der Hoorn, die tegen Feyenoord geschorst was. De centrale verdediger krijgt ook meteen weer zijn plek in de basis terug, waardoor Ryan Flamingo weer richting het middenveld gaat. Daarbij is het natuurlijk wel de vraag of hij dan in de basis staat en zo ja, ten koste van wie dit dan gaat?

Door de absentie van Azarkan, kan het natuurlijk zo zijn dat Toornstra de rechtsbuiten positie bedeeld krijgt. Hierdoor zou de trainer ook kunnen kiezen om Jensen op 10 te posteren met Flamingo en Bozdogan als controleurs. Het is ook in te vullen met Fraulo op rechts en Toornstra weer op 10. Op het middenveld dus keuze genoeg voor Ron Jans.

Vanavond wederom een uitverkochte Bunnikside en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Gözübüyük en begint om 20.00 uur in de Galgenwaard. Aanstaande zondag speelt FC Utrecht een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Aftrap in het Abe Lenstra Stadion is om 20.00 uur!!

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Vesterlund – Van der Hoorn – Viergever – El Karouani

Flamingo – Fraulo – Bozdogan

Toornstra – Lammers – Boussaid