Voorbeschouwing FC Utrecht – N.E.C.

Nadat afgelopen week het voetbal pijn aan de ogen deed, is er tegen N.E.C. hopelijk meer te genieten. Twee ploegen die willen voetballen moet toch zorgen voor een fatsoenlijke pot. Maar laten we de Nijmegenaren niet onderschatten. Tenslotte staan ze niet voor niets zes punten voor op de mannen van Ron Jans en spelen ze ook de bekerfinale. Deze week de bekendmaking die er natuurlijk een keer aan zat te komen. Cultheld Mark van der Maarel gaat aan het einde van het seizoen stoppen met voetbal. Een speler die zich altijd terug knokte in de basis, nooit verzaakte, zich bewust van zijn beperkingen/kwaliteiten, onder vuur lag bij het kritische FC Utrecht publiek, maar uitgroeide tot een clubicoon. Gelukkig blijft hij behouden voor de club in een andere functie. Hij verdient een mooi afscheid.

Nog geen Romeny, Booth, Descotte en Okkels. Toornstra stond vorige week uit voorzorg niet in de basis, maar wordt morgen weer vanaf de aftrap verwacht. Dit zal dan weer ten koste gaan van Bozdogan. Hoewel Flamingo en Boussaid een iets mindere periode lijken te hebben, is het niet de verwachting dat Jans het duo zal vervangen. Daarom verder geen verrassingen in het elftal. Met de uitwedstrijd tegen Feyenoord in het vizier en de adem van andere clubs in de nek, is het zeer welkom om de drie punten in de Galgenwaard te houden. Het zou een goede stap zijn in het behalen van de play-offs, bovendien blijven de Nijmegenaren dan binnen handbereik.

Scheidsrechter Makkelie zal morgen om 14.30 het sein geven om de wedstrijd te starten. De Bunnikside is wederom uitverkocht, net als het uitvak. Kortom, een lekker vol stadion. Volgende week is er weer een interlandweekend, dus geen competitievoetbal. Daarna moet FC Utrecht dus de uitwedstrijd tegen Feyenoord spelen.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Ter Avest – Van der Hoorn – Viergever – El Karouani

Fraulo – Toornstra – Flamingo

Azarkan – Lammers – Boussaid