Voorbeschouwing Almere City – FC Utrecht

Na de teleurstellende wedstrijd in Amsterdam moet FC Utrecht ook morgen op pad voor een uitwedstrijd. Voor het eerst in de eredivisie wordt de gang gemaakt richting Almere om het daar tegen de plaatselijke Almere City FC. De Almeerders maken onder Alex Pastoor tot nog toe een verdienstelijk debuut in de hoogste divisie. De ploeg heeft 10 punten voorsprong op de nummer 15 en staat slechts 4 punten achter op FC Utrecht.

Ron Jans heeft de keuze gemaakt om Barkas te benoemen als eerste keeper. Hoewel Branderhorst de laatste wedstrijden goed heeft gekeept tijdens de blessure van de Griek, is de keuze eigenlijk wel een logische. Barkas heeft gedurende het seizoen laten zien van grote waarde te zijn voor het team. Branderhorst heeft in ieder geval wel laten zien dat hij ook eerste keeper van FC Utrecht kan zijn in de toekomst, mocht Barkas aan het einde seizoen van het seizoen de stap naar een andere club maken. Al heeft de club nog een optie om het contract te verlengen, zou het natuurlijk ook de goede prestaties van de keeper ten gelde kunnen maken.

Nog geen Booth en Romeny terwijl ook Okkels afwezig is. Tim Handwerker is weer teruggekeerd naar Nurnberg om daar te revalideren van de kruisbandblessure die hij vorige week zaterdag op de training opliep. Verder geen personele problemen voor Jans, die de jongelingen Blake en Van der Haar weer heeft opgenomen in de selectie. Beide spelers ontbraken bij Jong FC Utrecht dat met 0-1 verloor van Helmond Sport. Verwachting is dat er buiten de keeperswissel geen wijzigingen zijn in het elftal dat vorige week startte tegen Ajax. Bozdogan, Jensen en Iqbal zullen nog wat geduld moeten opbrengen en hopen op een invalbeurt waarbij ze de trainer weer aan het twijfelen gaan brengen.

De wedstrijd tegen Almere City begint om 20.00 uur en de scheidsrechter is Jannick van der Laan. Het uitvak is weer volledig gevuld voor de nodige support aan het team. Volgende week zondag komt N.E.C. naar de Galgenwaard. Die wedstrijd begint om 14.30 uur.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Ter Avest – Van der Hoorn – Viergever – El Karouani

Fraulo – Toornstra – Flamingo

Azarkan – Lammers – Boussaid