Tim Handwerker lang uit de roulatie

Tim Handwerker heeft, zo meldt AD-clubwatcher Dennis van Bergen op zijn X-account, een gescheurde kruisband opgelopen toen hij zaterdag op de training zijn knie verdraaide. Handwerker is daardoor naar verwachting 9 tot 12 maanden uit de roulatie.

De Duitse back kwam in de wintertransferwindow over van 1.FC Nürnberg en kwam tot nu toe in twee invalbeurten tot 19 speelminuten in de eredivisie. Handwerker werd gehuurd met een optie tot koop, en vulde het gat in dat is ontstaan nadat Yannick Leliendal in ongenade raakte.

Op de clubwebsite zegt Handwerker het volgende: ‘Een blessure komt nooit op een goed moment, maar deze timing is buitengewoon spijtig: ik had het goed naar mijn zin in Utrecht en was vastberaden de komende maanden van waarde te zijn voor het team en de club. Door die plannen zet deze blessure helaas nu een streep.’
Het is onbekend wat deze blessure voor de toekomst van Handwerker bij FC Utrecht betekent.