Voorbeschouwing FC Twente – FC Utrecht

Deze week tekende al de eerste speler voor het komende seizoen. Nadat er ook in de winterstop al twee spelers gehaald werden als voorschot op het nieuwe seizoen, is dat hopelijk geen voorteken dat we in aanloop naar seizoen 24-25 weer te maken krijgen met een compleet nieuw, niet ingespeeld elftal dat de eerste maanden nodig heeft om aan elkaar te wennen. Maar het kan natuurlijk ook dat er al voorgesorteerd wordt op het vertrek van bijvoorbeeld Booth, Bozdogan en Boussaid. Of dat de huurlingen Fraulo en Flamingo niet omgezet kunnen worden naar koop. Maar dat zijn ‘zorgen’ voor komend seizoen. Morgen is het vizier gericht op Enschede.

In de Grolsch Veste moet FC Utrecht het opnemen tegen de oude club van Ron Jans. Ook een weerzien met onze oud spits Ricky van Wolfswinkel. FC Twente staat momenteel op een derde plek en hebben wat afstand van nummer 4 AZ. Voor FC Utrecht is het een speciale wedstrijd omdat er een record van 13 ongeslagen wedstrijden op rij in de eredivisie verbroken kan worden. Niet verliezen lijkt het credo. Hoewel de recordreeks interessant is, is het toch ook vooral belangrijk om te zorgen dat de omhoog ingezette weg een vervolg krijgt. Na twee overwinningen op rij, is het linkerrijtje bereikt en is plek 7 binnen handbereik. Maar omdat alles nog steeds dicht bij elkaar staat, is het ook belangrijk om niet te verliezen.

Maar het zal een lastige klus worden. Een klus die geklaard moet gaan worden zonder Barkas. De doelman, die afgelopen week ook al werd vervangen door Branderhorst, is nog niet hersteld van een kuitblessure. Verwachting is zelfs dat de wedstrijd van komende vrijdag tegen Heracles ook nog niet gehaald wordt door de Griek. Andere afwezigen zijn de langduriger geblesseerden Descotte en Lidberg, terwijl ook Romeny momenteel geblesseerd is. Verder zijn er geen personele problemen voor het team van Jans. Gezien de recente reeks zal de trainer waarschijnlijk geen aanpassingen doen aan de opstelling. Dit houdt in dat Bozdogan nog geen basisplaats heeft. De wedstrijd begint om 12.15 uur en scheidsrechter is de heer Nagtegaal. Komende vrijdag speelt FC Utrecht om 20.00 uur in de Galgenwaard tegen Heracles Almelo.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Branderhorst

Ter Avest – Van der Hoorn – Viergever – El Karouani

Fraulo – Toornstra – Flamingo

Booth – Lammers – Boussaid