post

Alonzo Engwanda komt in de zomer

Middenvelder Alonzo Engwanda is de eerste versterking van FC Utrecht voor het seizoen 2024/2025. De 21-jarige jeugdinternational uit België komt na deze jaargang over van RSC Anderlecht. Engwanda heeft in de Domstad voor vier jaar getekend.

Zijn jeugdopleiding geniet Engwanda grotendeels in de befaamde academie van RSC Anderlecht, waarin hij al vanaf de Onder 6-lichting actief is. In de zomer van 2022 debuteert Engwanda met RSCA Futures, de naam van de beloftenploeg van de club uit Brussel, in de Challenger Pro League. In die competitie, op het tweede niveau van België, heeft Engwanda inmiddels 43 wedstrijden gespeeld. Dit seizoen is Engwanda aanvoerder van RSCA Futures.

De defensieve middenvelder komt bovendien door de jaren heen uit voor België Onder 15, Onder 16, Onder 19 en Onder 20.

“Alonzo is een verdedigende middenvelder, die beschikt over een goed gevoel voor het kiezen van positie”, omschrijft Technisch Directeur Jordy Zuidam de eerste FC Utrecht-versterking van komend seizoen. “Daarnaast heeft hij een goede technische vaardigheid en heeft hij een goede versnelling in huis – met én zonder bal. We zijn blij dat Alonzo zich voor vier seizoenen aan ons heeft verbonden en kijken uit naar een mooie samenwerking.”

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto