Goals in thuisduels (tussenrapport)

Bij zijn aanstelling beloofde Ron Jans dat er in De Galgenwaard meer goals door FC Utrecht zouden worden gescoord dan in de periode voor zijn aanstelling. Ligt dit op schema? Een tussenrapport.

Allereerst de ‘periode voor Ron Jans:

– In het seizoen 2022 / 2023 scoorde FC Utrecht 20 keer in 17 thuisduels (eredivisie). Gemiddeld dus 1,2 goals per thuisduel.

– In de eerste twee thuisduel (eredivisie) van het seizoen 2023 / 2024, toen Ron Jans nog geen hoofdtrainer was, scoorde FC Utrecht slechts één keer.

– Het gemiddelde in deze 19 thuisduels (eredivisie) komt daarom uit op 1,1 goal per thuisduel.

Sinds de aanstelling van Ron Jans speelde FC Utrecht tot nu toe 9 thuisduels (eredivisie) en kwam daarin 18 keer tot scoren. Daarmee ligt het gemiddelde op 2 goals per thuisduel. Daarmee is de conclusie voor nu simpel: Ron Jans ligt op schema om zijn belofte na te komen.

Nu bieden resultaten uit het verleden geen garanties voor de toekomst. En de ploeg van Ron Jans zou in de komende zes thuisduels dit gemiddelde weer kunnen drukken. Maar de duels tegen FC Volendam en Fortuna Sittard geven alleen maar aanleiding te verwachten dat Ron Jans deze belofte aan het einde van het seizoen heeft ingewilligd.

Wordt vervolgd.