Voorbeschouwing FC Utrecht – FC Volendam

Het is niet te verwachten dat de diverse personele wijzigingen in de selectie leiden tot een andere opstelling. Waarschijnlijk zal Ron Jans gewoon gaan starten met de 11 spelers die ook aan de aftrap stonden tegen Excelsior. Nadat eerder al Lammers en Handwerker werden gehaald in de winterse transferperiode, kwamen daar deze week nog twee Denen richting Overvecht. Aanvaller Okkels en verdediger Vesterlund komen de selectie versterken. Jans kreeg ook nog de beschikking over doelman Tijmen Nijhuis. De doelman, die zonder club zat, moet het wegvallen van Kevin Gadellaa (einde seizoen wegens een blessure) als derde keeper opvangen. Voor Jong (Nijhuis is te oud om daar te mogen keepen) huurde de club bij FC Kopenhagen een 18 jarige keeper (Dithmer).

Tegenover de ‘komers’ staan ook wat ‘vertrekkers’. Zo werd Sagnan verkocht aan Montpellier en gaat Ramselaar op avontuur in Singapore. Calvin Raatsie was al eerder verhuurd aan Roda JC en Leliendal heeft zich uit de gratie gespeeld bij Jans en zal waarschijnlijk niet meer voor de club uitkomen. Met de uitgaande en inkomende transfers blijft de selectie kwantitatief dus op gelijke sterkte. Waar Jans predikt voor een kleinere selectie, is dat deze winterstop dus niet gelukt. In het AD van zaterdag geeft Jans echter aan dat zeker de komst van de twee Deense aanwinsten eigenlijk een voorschotje is op de zomerperiode. Mede mogelijk gemaakt door de overeengekomen transfersommen voor Sagnan en Ramselaar. De trainer heeft het nu al over doorbouwen richting toekomst. Het zou mooi zijn als dit inderdaad zo is en er niet weer in de zomer een karrevracht aan nieuwe spelers komt aanwaaien en er weer opnieuw aan een elftal gebouwd moet worden. Maar dat er dan nog een paar gerichte aankopen komen op posities die echt aandacht behoeven.

Maar eerst zondag de wedstrijd tegen FC Volendam. Gezien de stand op de ranglijst en de zeer kleine onderlinge verschillen, is iedere overwinning een behoorlijke stap omhoog. Zeker omdat de groep clubs die dicht bij elkaar staan zo groot is dat er ieder weekend wel een paar tegen elkaar spelen. Winst zorgt dus voor stappen richting het linkerrijtje. Daarom was het makkelijk weggegeven gelijke spel tegen Excelsior zo teleurstellend. Backs die aanvallen is in het huidige voetbal het toverwoord, maar de voorkeur is toch voor backs die vooral hun eigen man in de gaten houden en van scoren afhouden. Zou toch de basis moeten zijn voor verdedigers.

Vandaag lazen we dat de Bunnikside voor de wedstrijd volledig uitverkocht is en dat er dus weer gerekend kan worden op een zeer goed gevuld stadion. Het is weer de traditionele WKZ dag, met veel kinderen op de tribunes en vooral aandacht voor de zieke kinderen van het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis. Een mooie traditie die opvolging verdient. Scheidsrechter is morgen Lindhout en de wedstrijd begint keurig om 14.30 uur. Ook volgende week zondag speelt FC Utrecht in de Galgenwaard. Dan is Fortuna Sittard de tegenstander bij de wedstrijd die ook om 14.30 uur begint.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Ter Avest – Van der Hoorn – Viergever – El Karouani

Fraulo – Toornstra – Flamingo

Booth – Lammers – Boussaid