Voorbeschouwing FC Utrecht – RKC Waalwijk

In een bijna uitverkochte Galgenwaard speelt FC Utrecht de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar tegen RKC Waalwijk. Als om 16.30 uur scheidsrechter Gözübüyük voor de aftrap fluit, is het voor de Utrechters zaak om de drie punten in de Galgenwaard te houden. Want dan kunnen er nog wat stapjes gemaakt worden op de ranglijst en zal de afstand naar de onderste plekken nog verder toenemen. Na de moeizame start van dit seizoen met een angstige achttiende plek tot gevolg, lijkt het herstel ingezet en kunnen we ons gaan richten op de tweede seizoenshelft. Gezien de ontwikkeling die de ploeg doormaakt onder Ron Jans, is er misschien nog wel wat moois mogelijk. Maar eerst maar zien te winnen van RKC Waalwijk dat onder leiding staat van Henk Fraser. Ook een weerzien met Michiel Kramer, de spits die tegen FC Utrecht altijd wel lijkt te scoren. Mooie taak voor Viergever en Flamingo om hem daarvan af te houden.

Voor de wedstrijd organiseert FC Utrecht een kerstmarkt aan de Cityside. Daar is het fanplein omgetoverd in kerstsferen. Vanaf 13.30 uur is men daar welkom. Op de site van FC Utrecht een overzicht van wat er allemaal te doen is en waar de diverse kraampjes zich bevinden. Maar de hoofdmoot is natuurlijk de wedstrijd. Geen Sagnan, Van der Hoorn, Descotte, Labyad en Lidberg. Maar de vraag is of Jans überhaupt reden heeft om te wisselen in de ploeg die afgelopen zondag knap wist te winnen in Deventer. Hoe vervelend het ook is voor de bankzitters, de startende elf deden het gewoon goed. Wij verwachten daarom gewoon dezelfde elf als tegen Go Ahead Eagles.

Na de wedstrijd kan de focus op de bekerwedstrijd tegen Feyenoord. Aanstaande woensdag moet FC Utrecht in de Kuip proberen de volgende ronde van het bekertoernooi te halen. Uiteindelijk blijft dat de kortste weg naar Europa. Door de moeizame start van de competitie, lijkt de weg via de playoffs nog wat ver weg, dus waarom niet stunten in Rotterdam?

Maar eerst zaterdag in de volle Galgenwaard de eerste helft van de competitie goed afsluiten met het voetbal dat we de laatste weken steeds vaker te zien krijgen.

Vermoedelijke opstelling:

Barkas

Ter Avest – Flamingo – Viergever – El Karouani

Fraulo – Bozdogan – Jensen

Boussaid – Seuntjens – Ramselaar